Gule zmiznú z námestia

bytcan_gule_2Primátorove gule, ako boli familiárne Bytčanmi nazvané betónové gule slúžiace ako zátarasy proti parkovaniu na chodníkoch v centre mesta zmiznú! Takto sme vás pre dnedávnom informovali o tom, že z parkovacích trojúholníkov zmiznú prvé betónove zátarasy vo forme gulí.

 

Od zajtra (25.10.2011) dôjde aj k odstráneniu gulí, lemujúcich chodníky na námestí Slovenskej republiky. Žiaľ asi nepotešíme všetkých odporcov týcho zátaras, pretože budú demontované len kvôli bezproblémovej zimnej údržbe. V súvislosti s ich demontážou vydal náčelník Mestskej polície Ing. František Posluch následovné opatrenie.

V súvislosti s novelizáciou Zákona o cestnej premávke Mestská polícia Bytča upozorňuje všetkých vodičov motorových vozidiel na spôsob parkovania, zastavenia a státia v centre, ako aj v okrajových častiach mesta Bytča. Novelizácia Zákona o cestnej premávke upravuje a špecifikuje zákaz parkovania na chodníkoch vo všetkých zónach (zákaz zastavenia a zákaz státia), ako aj na chodníkoch mimo zón. Parkovanie na chodníkoch v zónach je jednoznačne zakázané. Parkovanie na chodníkoch mimo zón je povolené za podmienky uvedenej v § 52 ods. 2, ktorá hovorí o tom, že voľná šírka chodníka ostáva najmenej 1,5 m.

Plné znenie § 52 ods. 2.
Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú používať chodník. To neplatí ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením nie je určené inak, alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.

Do 11.11.2011 budú príslušníci MsP Bytča riešiť priestupcov dopravných priestupkov vzťahujúcich sa na novelizáciu Zákona o cestnej premávke dohovorom a upozornením. V prípade opakovaných priestupkov a po uvedenom termíne budú priestupcovia riešení v blokovom konaní.

Technické služby mesta Bytča budú od 25.10.2011 postupne z Námestia odstraňovať okrasné betónové zábrany v tvare gule. Dôvodom odstraňovania týchto zábran je zabezpečenie bezproblémovej zimnej údržby chodníkov, rozšírenia parkovania a zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. Aj touto cestou prosíme občanov o zhovievavosť s pracovníkmi Technických služieb, ktorí budú tieto práce vykonávať.

 

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár