Zlacnie vývoz smetí ??

Výberové konanie na vývoz smetíMinulý týždeň prebehla na mestskom aukčnom portáli elektronická aukcia: Nakladanie s odpadmi na území mesta Bytča vrátane jeho mestských častí. V praxi to zmanená, že prebehlo výberové konanie na odvoz smetí a odpadu. Aj vďaka tomuto typu výberového konania, akým nepochybne e-aukcia je, sa podarilo ušetriť z rozpočtu mesta nemalý finančný obnos.

 

V rozpočte mesta na rok 2013 bolo vyčlenených 300.000,- € na odvoz odpadu a smetí a na základe spomínanej elektronickej aukcie sa podarilo výrazne ušetriť takmer 96.000€ za rok!! Súťaž mala troch účastníkov, jedným z nich bola aj spoločnosť, ktorej končí zmluva s mestom Bytča. Napokon však vyhrala spoločnosť Megawaste Slovakia, so sumou 170 240,0 EUR bez DPH.

 

Napriek tomu, že trendom v iným mestách je zvyšovanie poplatkov za vývoz smetí, v našom meste to môže byť práve naopak a vývoz smetí by mohol teoreticky zlacnieť. Na túto otázku nám zatiaľ nevedel primátor mesta, resp. jeho hovorkyňa odpovedať. „Ešte nie je žiadna zmluva podpísaná, preto sa k problematike nebudeme vyjadrovať“ – dodal primátor Minárčik.

 

Aj na tomto modely výberevého konania vidíme, ako výrazne sa dajú ušetriť peniaze daňových poplatníkov a že aj v meste Bytča sa tento krok vpred podaril.

 
 

 

Zdroj foto: http://www.tsst.sk

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky