Hlavného kontrolóra mesta bude voliť terajšie zastupiteľstvo

Mestske zastupitelstvo v Bytči 2014Mestské zastupiteľstvo v Bytči na svojom poslednom zasadnutí rozhodlo o voľbe hlavného kontrolóra mesta. Šesťročné funkčné obdobie obdobie hlavnej kontrolórky mesta končí 1.2.2015 a preto musí MZ ešte do konca roka zvoliť nového kontrolóra. Na poslednom zasadnutí MZ preto poslanci svojim hlasovaním rozhodovali, či bude voliť kontrolóra staré zastupiteľstvo, alebo nové, ktoré vzíde z komunálnych volieb dňa 15.11.2014.

„Nie je problém a nie je protizákonné, aby kontrolóra mesta zvolilo toto zastupiteľstvo. Ale rovnako nie je problém aby ho volilo aj nové zastupiteľstvo. Ide len o to aby sa nestalo, že Mesto Bytča nebude mať hlavného kontrolóra. Pretože sú predpísané určité termíny, do ktorých je treba tieto voľby vyhlásiť.“ – uviedol pre TV SEVERKA primátor mesta Bc. Miroslav Minárčik.

Poslanci preto stáli len pred etickým rozhodnutím – či táto voľba prináleží im alebo už novému zastupiteľstvu. Nakoniec však rozhodli, že hlavného kontrolóra si zvolia oni na svojom zasadnutí 4.12.2014 tajným hlasovaním. Mestské zastupiteľstvo schválilo uznesenie č. 114/2014 v ktorom vyhlásilo voľby hlavného kontrolóra Mesta Bytča v zmysle § 18a ods. 2 zákona č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov na deň 4.12.2014 o 14,00 hodine, v zasadačke MsÚ Bytča (na poschodí). So zvoleným kontrolórom bude uzatvorená pracovná zmluva na plný úväzok od 1.2.2015.

Mestske zastupitelstvo v Bytči 2014

Uchádzači o post hlavného kontrolóra mesta, sa môžu prihlásiť najneskôr 14 dní pred dňom konania voľby (do 21.11.2014). Podmienkou je doručenie prihlášky s vyplneným menom, priezviskom, dokladom o najvyššom ukončenom vzdelaní, stručným profesionálnym životopisom, motivačným listom so zameraním na zdokumentovanie predpokladov na profesionálny výkon kontrolnej činnosti. Uchádzač doručí prihlášku doporučeným listom alebo osobne do podateľne MsÚ v Bytči v obálke s označením „voľba hlavného kontrolóra – neotvárať“.

Otváranie obálok a vykonanie kontroly splnenia podmienok uchádzačov na pozíciu hlavného kontrolóra Mesta Bytča bude vykonané prednostkou mestského úradu za prítomnosti členov mestskej rady, dňa 21.11.2014 o 10,00 hodine, v kancelárii prednostky úradu. Z uvedeného úkonu bude vyhotovená zápisnica. Voľba hlavného kontrolóra Mesta Bytča sa uskutoční tajným hlasovaním.

Každý uchádzač bude mať možnosť na zasadnutí MZ v Bytči na osobnú prezentáciu v trvaní do 10 minút, ktorej cieľom je dokumentovať odbornú a komunikačnú pripravenosť uchádzača na výkon funkcie hlavného kontrolóra.

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky