Slušnejšia Bytča pre všetkých, pridajte sa k nám!

Máme víziu o slušnejšej Bytči pre všetkých, pridajte sa k nám!Mám víziu, že Bytča bude krajšie, kultúrnejšie, slušnejšie, transparentnejšie, zdravšie a rozvíjajúce sa mesto bez klientelizmu, rodinkárstva a korupcie pre všetkých občanov bez rozdielu.

Mám víziu, že všetci obyvatelia mesta Bytča majú rovnakú možnosť získať pracovné miesto v samospráve, keď sa vytvorí. Mám víziu, že každý podnikateľ v meste sa dozvie o verejnej zákazke a má šancu získať ju pre svoju firmu v transparentnom verejnom obstarávaní. Mám víziu, že nakladanie s verejnými financiami a verejným majetkom je transparentné a na prospech všetkých obyvateľom mesta bez rozdielu. Mám víziu, že občania dopredu poznajú zámery samosprávy a môžu ich pripomienkovať. Mám víziu, že žijeme v zdravom meste, v ktorom vznikajú športoviská a detské ihriská a v ktorom sa samospráva zaujíma o potreby svojich občanov a rieši ich. A mám víziu, že Mesto Bytča patrí všetkým občanom bez rozdielu, že patrí nám všetkým.

Občianske združenie Za slušnejšiu Bytču pre všetkýchUž nemám len víziu, ale máme aj projekt. Po sporných rozhodnutiach zastupiteľstva Mesta Bytča v otázkach verejného obstarávania, po pokusoch o vylúčenie verejnosti z procesu zmien územného plánu, po neschopnosti mesta Bytča postupovať pri povoľovaní investícii v súlade s územným plánom a stavebným zákonom, po podozreniach z netransparentného nakladania s verejným majetkom a financiami, a najmä po znemožnení rovnakého prístupu všetkým občanom mesta k verejným zákazkám a pracovným pozíciám, sa už ďalej nemôžeme nečinne prizerať, rozhodli sme sa konať a založili sme občianske združenie s názvom Za slušnejšiu Bytču pre všetkých. Združenie bolo zaregistrované na Ministerstve vnútra 15. marca 2013. Máme projekt a chceme naplniť našu víziu slušnejšej Bytče pre nás všetkých.

Čo budeme robiť? Budeme informovať, budeme poukazovať na chyby, budeme kritizovať, budeme kontrolovať, budeme hľadať a ponúkať riešenia, budeme pripomienkovať, budeme spájať ľudí a organizovať akcie…

Čo už robíme? Už sme rozbehli petíciu proti terase pri krčme Panelák na sídlisku. Už sme vytvorili návrh Všeobecne-záväzného nariadenia o podmienkach účasti obyvateľov obce a ďalších osôb na samospráve obce, ktoré môžete pripomienkovať na našej internetovej stránke www.slusnabytca.sk.

Máte podobnú víziu slušnejšej Bytče pre všetkých? Pridajte sa k nám. Všetky podstatné informácie, vrátene prihlášky za člena združenia, získate na našej internetovej stránke  www.slusnabytca.sk. Pridajte sa k nám. Spoločne našu víziu slušnejšej Bytče pre všetkých premeníme na skutočnosť.

Zanechať prvý komentár