Prevádzka na likvidáciu hliníka v Bytči nebude!

Mestké zastupiteľstvo BytčaPoslanci na včerajšom zasadaní Mestského zastupiteľstva zámer výstavby podniku na likvidáciu kovových odpadov neschválili. Ešte pred diskusiou vystúpil primátor mesta Minárčik a deklaroval jednotný nesúhlas celého poslaneckého zboru. Uvítal zámer investora vybudovať prevádzku v priemyselnej zóne Kinexu v súlade s územným plánom mesta Bytča. Zdôraznil, že mesto Bytča má záujem o prípradných investorov, ale tento druh podnikania určite nebude akceptovať.

„Mesto Bytča a ja ako jeho primátor vždy budeme podporovať zamestnanosť a rozvoj priemyslu v našom meste. Verím, že Kinex Bytča nájde do ponúkaných priestorov iného strategického partnera. Napriek tomu, že niektorí zneužívajú takéto témy na to aby sa zviditeľňovali, verím že všetci spoločne budeme deklarovať to, že sme proti takémuto zariadeniu.“ dodal Minárčik

V diskusii vystúpil poslanec Chúpek „Súhlasím s vyjadrením pána primátora a verím, že budeme všetci proti výstavbe takéhoto typu. Chcel by som vyvrátiť všetky dezinformácie, ktoré vznikli ohľadom hlasovania na Mestskej rade. Nikdy som nemal horší pocit z návrhu, ktorý nám bol predložený. Považujem za absolútne nevhodné, aby podobná prevádzka bola umiestnená v areále Kinexu. Napriek tomu, že je v súlade s územným plánom jeho umiestnenie by bolo veľmi blízko k občianskej vybavenosti. Aj preto jeho výstavbu považujem za absolútne nevhodnú. Bol som už na Mestskej rade zásadne proti výstavbe takéhoto komplexu“.

Poslanci potom svojim hlasovaním odsúhlasili nevydanie kladného stanoviska k zámeru výstavby podniku na likvidáciu kovových odpadov.

 

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky