V Bytči horela večierka

Večierky v Bytči zachvátil oheňPribližne o štvrtej nad ránom v noci zo soboty na nedeľu vystrašil obyvateľov Hlinkovej ulice požiar. Plamene zachvátili budovu večierky, ktorú značne poškodili. Vďaka rýchlemu zásahu sa podarilo požiar rýchlo uhasiť a nerozšíril sa na ďalšie objekty. Večierka aj priľahlá cestovná kancelária ležia na pozemku mesta Bytča a podľa uznesenia Mestského zastupiteľstva by mali byť z predmetného pozemku odstránené.

Podľa slov majiteľov priľahlých nehnuteľností sa  pri večierke schádzajú ľudia z nižších sociálnych vrstiev. Veľmi často dochádza k znečisťovaniu okolia, dokonca k poškodzovaniu ich nehnuteľností. Na dennom poriadku sú hlasné hádky a neustály hluk.  Podľa ich slov si mýlia návštevníci večierky jej okolie s verejnými záchodmi. Chodníky znečisťujú cigaretovými ohorkami, črepinami, či obalmi od krabicového vína.

Poslanci na svojom zasadaní 12.12.2013 neschválili žiadosť pani Lenky Jurgošovej o odpredanie, alebo prenajatie pozemku pod jej cestovnou kanceláriou. Primátorovi mesta uložili zabezpečiť všetky potrebné úkony k odstráneniu oboch predajných buniek. Proti tomuto rozhodnutiu sa podpísalo skoro 500 občanov pod petíciu za zachovanie „prvej večierky“. V nej chceli poukázať na fakt, že odstránením  buniek prídu zamestnanci o svoju prácu. Petíciu predložili na poslednom zasadaní Mestského zastupiteľstva 27.2.2014. Podľa slov autora petície je odpratanie buniek úplne zbytočné, pretože mesto zatiaľ nemá zámer s predmetným pozemkom. 

Za uznesenie č. 17/2014, ktorým Mestské zastupiteľstvo schvaľuje: Nevyhovenie žiadosti p. Lenky Jurgošovej, Rázusova 754/10, Bytča a p. Petra Burandu, Kolárova 632/8, Bytča o zrušenie uznesenia MZ č. 206/2013 zo dňa 12. 12. 2013, sa z prítomných 14 poslancov prezentovalo iba 8 poslancov z toho nehlasoval žiaden poslanec za uznesenie, proti uzneseniu hlasovali 2 poslanci, hlasovania sa zdržalo 5 poslancov a nehlasoval 1 poslanec.

Večierky v Bytči zachvátil oheň

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky