Projekt kanalizácie štartuje

Projekt kanalizáciePROJEKT Z OPERAČNÉHO PROGRAMU ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA. Zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v okrese Bytča bude jednoduchšie vďaka projektu z Operačného programu Životného prostredia, ktorý je financovaný z Kohézneho fondu Európskej únie a Štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Medzi subjekty, ktoré sa podieľali na príprave tohto projektu patrí: Európska komisia, Ministerstvo životného prostredia SR a Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s. Žilina.

Začiatok výstavby bude realizovaný v mesiaci júl a predpokladaná lehota výstavby je 24 mesiacov. V rámci projektu sa plánuje zabezpečiť rekonštrukcia a intenzifikácia čistiarne odpadových vôd v Bytči, taktiež je naplánovaná výstavba 64,945 km verejnej kanalizácie v obciach aglomerácií Bytča a Hvozdnica a napokon aj výstavba 52,448 km verejného vodovodu v obciach Kotešová, Veľké Rovné, Kolárovice, Petrovice, Hvozdnica a Štiavnik.

Projekt kanalizácie

Veríme, že sa naplnia tieto ciele projektu:

  • zvýšenie počtu obyvateľov napojených na verejnú kanalizáciu, zabezpečenie odvádzania a čistenia odpadových vôd v súlade s požiadavkami Smernice 91/27/EHS
  • zvýšenie životnej úrovne obyvateľstva zabezpečením bezproblémovej dodávky hygienicky nezávadnej pitnej vody
  • zamedzenie vypúšťania znečistených odpadových vôd zo septikov a žúmp do miestnych tokov v lokalitách, kde nie je vybudovaná kanalizácia.

Ohľadom tohto projektu sa konalo na námestí v Bytči dňa 8. júla 2014 stretnutie s cieľom oboznámiť verejnosť s týmto projektom, kde sa rozdávali aj informačné letáky. Občanom mesta sa prihováral aj primátor Bytče p. Miroslav Minárčik, ktorý vyjadril poďakovanie zhotoviteľom, investorovi, stavebnému dozoru a generálnemu projektantovi. Hovoril tiež o tom, že Mesto Bytča z pozície akcionára spoločnosti Sevak a.s. Žilina sa bude snažiť, aby sa prípadne doriešili aj ďalšie lokality napojenia na vodovodnú sieť v našom okrese.

Projekt kanalizácie

 

Zdoj: www.bytca.sk

 

Zanechať prvý komentár