Lekári sa sťahujú do nového zdravotníckeho zariadenia

Lekári sa sťahujú no nevého zariadenia Do nového zdravotníckeho zariadenia, ktoré vzniklo v priestoroch administratívnej budovy v areály bývalej Makyty sa presťahovali už prví lekári. V prvej etape to sú štyri pediatrické ambulancie, gynekológ a po prvý krát je pacientom v okrese Bytča k dispozícii aj dentálna hygienička.

Bývalý areál Makyty kúpil podnikateľ Ján Katrušík a práve z administratívnej budovy sa rozhodol vybudovať zdravotnícke zariadenie. Jedným z dôvodov bol hlavne fakt, že v minulosti v tejto budove už lekári sídlili. Zároveň má záujem pre lekárov, ale hlavne pacientov vybudovať zdravotnícke centrum, ktoré spĺňa tie najmodernejšie kritéria. Nové zdravotnícke zariadenie je bezbariérové s osemmiestnym výťahom a pacienti môžu využiť sedemdesiat parkovacích miest.

Lekári sa sťahujú no nevého zariadenia

„Chcem, aby pacienti, ktorí navštívia naše nové zdravotnícke zariadenie, boli aj napriek tomu že musia navštíviť lekára spokojní. Aby mali pri čakaní určité pohodlie a cítili sa dobre. A lekári aby našli v nových priestoroch stabilitu a zázemie na dlhé časové obdobie. Mojim hlavným zámerom je vybudovať moderné zariadenie, ktoré spĺňa všetky štandardy. Tak aby pacient, keď potrebuje röntgen nebol zbytočne ožarovaný. Aj preto bude rádiologické oddelenie vybavené tou najmodernejšou technikou. Rovnako je zariadené aj nové pracovisko sona. To momentálne funguje len utorky a štvrtky, ale predstava je taká, aby fungovalo päť dni v týždni“ – povedal J. Katrušík

zdravotne-stredisko-03

Druhá etapa sťahovania lekárov prebehne v mesiaci september. Do nových priestorov sa presťahuu aj lekári patriaci pod Medicentrum s.r.o. V praxi to znamená, že v novom zdravotníckom zariadení bude presťahovaná všeobecná lekárka MUDr. Johanidesová, oftamológia (očné), ORL (ušné, nosné krčné), alergológia a rehabilitácia. Na prízemí bude pre pacientov k dispozícii lekáreň.

Lekári sa sťahujú no nevého zariadenia

„Našou snahou je do budúcna vybudovať aj chirurgickú ambulanciu. Momentálne intenzívne jednáme s troma chirurgami a otvorená je aj možnosť zriadenia jednodňovej chirurgie. Všetko závisí od toho ako dopadnú rokovania. Do konca roka by sme chceli chirurgiu zriadiť. Mali sme aj rokovania s neurochirurgom, ktorý prejavil záujem zriadiť ambulanciu, žiaľ na veľkosť okresu a platieb od poisťovní by bola preňho nerentabilná.“ – dodal pre bytcan.sk Ján Katrušík

Lekári sa sťahujú no nevého zariadenia

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky