Mesto Bytča aj občanov trápi Moyzesova ulica

Mesto Bytča aj občanov trápi Moyzesova ulicaObčania Bytče sa pýtajú kedy mesto opraví Moyzesovu ulicu, ktorá predstavuje hlavný prístup na námestie. Ubezpečujeme našich občanov, že Mesto Bytča má úprimný záujem na odstránení poruchy dlažby na tejto ulici. Za týmto účelom bolo vykonané stretnutie primátora mesta ako investora s dodávateľom t.j. firma HASTRA s.r.o., kde bolo dohodnuté, že bude oslovený projektant tejto stavby t.j. firma Ing.Juraj STAŠKO-INPLAN, aby zaujal stanovisko k znova sa opakujúcemuproblému „rozpohybovania“ sa dlažby na tejto ulici.

Projektant vylovil názor,že „konštrukcia vozovky bola navrhnutá ako stredne ťažká s občasným pohybom nákladných automobilov“ a navrhol úpravu konštrukcie, ktorá bude spočívať v úprave jedinej vrstvy-náhrade podkladu zo štrkoviny za betónový poter a flexibilné lepidlo pod dlažbu. Ponúkol aj druhú alternatívu – úplnú výmenu existujúcej dlažby dlažbou betónovou s použitím technológie škár EINSTEIN. Táto druhá alternatíva však počíta s neobmedzeným pohybom nákladných vozidiel, čo však na tejto ulici neprichádza do úvahy.

Mesto Bytča aj občanov trápi Moyzesova ulica

Táto stavba je v päťročnej záručnej lehote, takže mesto využilo svoje reklamačné právo u dodávateľa stavby. Uplatnenie reklamačného práva je predmetom ďalšieho rokovania. Občania mesta vedia, že už sa táto ulica 1 krát opravovala po celej dĺžke a viackrát sa tiež riešili menšie problémy s vyplavenou drťou, ktorou je dlažba podsypaná. Zainteresované strany predpokladajú, že správne zvolený spôsob opravy dlhodobo vyrieši nepríjemnosti, ktoré sú touto situáciou obyvateľom v meste spôsobované.

Mesto Bytča aj občanov trápi Moyzesova ulica

Zo strany mestského úradu sú vykonávané všetky kroky k tomu, aby situácia bola vyriešená v čo najkratšom časovom horizonte.

 

Alžbeta Kramarová – prednostka MsÚ

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky