V Bytči rozšírili kamerový systém

V Bytči rozšírili kamerový systémEšte v októbri 2014 bola Mestu Bytča z Úradu vlády, oddelenia pre prevenciu kriminality pridelená dotácia vo výške 14.000€ na rozšírenie kamerového systému. V týchto dňoch už rozšírený kamerový systém Mestské polícia v Bytči používa. Podľa slov náčelníka MP Mareka Smetanu kamerový systém výrazne prispieva k väčšej bezpečnosti obyvateľov a návštevníkov mesta a k účinnejšej ochrane majetku občanov a majetku mesta.

Celkovo pribudlo do kamerového systému mesta 11 kamier. Z toho 6 bude otočných a 5 statických. Rozšírením bude môcť Mestské polícia monitorovať priestory na kaplnke, pri ZŠ na ul. Mieru a ul. E. Lániho, v priestoroch bývalej tržnice, na ul. Kollárova, na ul. Kukučínova pred futbalovým štadiónom a na ul. Radlinského.

„S kamerovým systémom sme veľmi spokojní. Aj keď samozrejme je vždy čo vylepšovať. Do budúcna plánujeme systém aj ďalej rozširovať. Problémových miest, ktoré by sme potrebovali monitorovať je ešte ďaleko viac.“ – uviedol M. Smetana.

Kamerový systém obsluhujú dve pracovníčky v tzv. chránenej dielni. Ide o pracovníkov, ktorí aj vďaka tomu našli pracovnú príležitosť.

„Pomocou kamerového systému sa denne odhaľujú a aj objasňujú priestupky. Najčastejšie sú to priestupky na úseku dopravy a priestupky proti verejnému poriadku. Zavedenie kamerového systému pomohlo výrazne k zníženiu páchaných priestupkov. Už len vedomie, že v meste sú rozmiestnené kamery odrádza potencionálnych páchateľov priestupkovej, alebo trestnej činnosti od jej páchania. Toto spoločne s výkonom služby príslušníkov mestskej polície v teréne prispieva k väčšej bezpečnosti obyvateľov a návštevníkov mesta a k účinnejšej ochrane majetku občanov a majetku mesta.“ – dodal náčelník MP M. Smetana.

Náčelník MP Bytča - M. SmetanaNáčelník MP Bytča – M. Smetana

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky