Dočkáme sa novej korčuliarskej dráhy?

Nová korčuliarska dráha v Bytči

V polednom čísle schránových novín ECHO v platenej inzercií mesta Bytča sa primátor Miroslav Minárčik vyjadril k mnohým témam. Podľa jeho slov na korčuľovanie využívajú ľudia najmä starú cestu do Hliníka. „Nie je to práve nabezpečnejšie, nakoľko na tomto úseku nie je vylúčená doprava. Preto sme chceli tento stav nejako zmeniť. Myslím, že najlepšie miesto na zriadenie korčuliarskeho okruhu v Bytči je práve časť nazvaná Na kaplnke“ – dodal. Podľa Echa myšlienky a plány na korčuliarsku dráhu dostávajú konkrétnejšiu podobu.

O korčuliarskej dráhe na starej ceste do Hliníka sme niekoľkokrát informovali. Informovali sme o iniciatíve poslanca Greguša a následne o rozporuplnom zamietavom stanovisku Okresného dopravného  inšpektroriátu. O využití potenciálu časti „Na kaplnke“ ako oddychovej zóny sa už niekoľkokrát jednalo na komisiách mesta, aj na Mestskom zastupiteľstve. Mesto nemôže v spomínanej lokalite investovať svojew zdroje, pretože pozemky nie sú vo vlastníctve mesta Bytča.

Pre Echo uviedol primátor Minárčik, že má za sebou už isté rokovania. „Mesto vlastní nejakú časť pozemkov, ďalej povrch komunikácie, pozemkový font, ktorý je vlastníkom pozemkov, by nám vyšiel v ústrety. Okruh potrebujeme spojiť cez pozemky, ktoré sú vo vlastníctve cirkvi. Verím, že aj od nich získame potrebný súhlas ne realizáciu,“ doplnil.

Poľa uverejnenúho článku, by plánovaný okruh pre korčuliarov by mal mať 600 metrov asfaltovanej plochy, čiže celkom slušnú dĺžku. Výhodou vraj bude fakt, že okruh bude pre Bytčanov doslova pod nosom, nemusia ďalko chodiť a mnohí sa k nemu poľahky dostanú aj po chodníkoch rovno na svojich korčuliach. Ostáva nám veriť, že bude myslené aj na „cezpoľných“ a parkovacie miesta pre ich dopravné prostriedky.

Dočkáme sa novej korčuliarskej dráhy v Bytči?

„Miesto Na kaplnke má svoju históriu a je aj v súčastnosti atraktívne. V minulosti tam ľudia chodili po vodu, o ktorej verili, že má liečivé účinky. Rozbory urobené v súčastnosti však túto skutočnosť nepotvrdzujú. Je tam hrádza a aj keď voda nie je vyslovene škodlivá, nie je ani určená na pitie a konzumáciu ako náhrada vodovodnej vody z kontrolovaných zdrojov,“ doplnil informácie Minárčik.

mesto by chcelo realizovať celý projekt čo najskôr, aby už v lete slúžila korčuliarom. Niektoré úseky chcú odvodniť, upraviť terén okolo prameňa, kde je vybudovaná aj „kaplnka“.

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky