Výstava úspešná

vystava ovocia 2016

Jeseň, je pre záhradkárov časť roka, v ktorej sa ukáže ich snaha a úsilie v podobe lákavých, šťavnatých plodov zeme. Tak ako každý rok záhradkári zo Slovenského Zväzu Záhradkárov v Bytči prišli pod záštitou primátora mesta p. Miroslava Minárčika do domu kultúry Bytča ukázať, nakoľko úspešní boli v ich záľube a pripravili pre verejnosť výstavu, z ktorej sa zbiehali slinky.

Výstava sa otvorila v sobotu 1.10.2016 o 9:30 hod. Na úvod detičky z Materskej školy na Ul. Dostojevského zatancovali, zaspievali a zarecitovali básničky. Ovocie, zelenina ale aj pestrofarebné kvetiny zaplnili stoly vo foayé Bytčianskeho kultúrneho domu. Po príhovore pani Milky Šukalovej, ktorá vyzvala verejnosť, aby si minútou ticha uctili pamiatku zosnulých členov SZZ pána Jána Fľaka, Jána Podolinského, Ondreja Gajdošíka a Štefana Jurgoša, sa následne prihovorili aj tajomník SZZ za Žilinský okres Ľudovít Deák, predseda SZZ Juraj Putirka a verejnosť privítal primátor mesta p. Miroslav Minarčík.
Obrovské tekvice, papriky, lesklé jabĺčka voňavé kytice a sladký medík, toto všetko a omnoho viac reprezentovalo úsilie záhradkárov, ktorí si svoju šikovnosť porovnali v súťaži.
Medzi ocenenými boli František Hrnko, Ladislav Maco, ktorí získali rovno 2 ocenenia, Mária Gregušová, Robo Lukáčik, Peter Holáš za skutočne výstavné kúsky tekvíc, Terézia Magátová za vydarenú úrodu paprík.

Primátor mesta Bytča p. Miroslav Minárčik na záver zablahoželal všetkým oceneným a poďakoval SZZ, záhradkárom za ich úsilie, snahu a tvrdú prácu, ktorú vkladali do zeme, ale aj všetkým zúčastneným.

Zdroj: www.bytca.sk / Text: Alexandra Hanuliakova / Foto: Zdenka Svrčková

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky