Mesto osadilo ďalšie polopodzemné kontajnery

Mesto Bytča, pokračuje v nastavenom trende, skvalitňovania vývozu komunálneho odpadu a zlepšovania prostredia pri nakladaní s odpadom pre občanov, ale i obsluhy vývozcu odpadu v meste. Na Ul. Gaštanovej medzi bytovými domami č. 1008 a 1007, bolo v septembri, zriadené ďalšie v poradí už štvrté hniezdo s polopodzemnými kontajnermi (PPK), na zber a odvoz komunálneho odpadu. Trinásť kontajnerov vo veľkosti 5m3 a 3 m3 , slúži na zber všetkých triedených zložiek odpadu, ako aj zmesového komunálneho odpadu. Pri kontajneroch majú občania k dispozícií aj kontajner na elektroodpad a opotrebované šatstvo.

Celkovo sa počet PPK na území mesta zvýšil na 44 ks. Ku PPK na Ul. Brezovej, Okružnej a Bottovej, teda pribudlo ďalšie. Odstránením pôvodných povrchových kontajnerov sa pri bytových domoch zároveň uvoľňujú ďalšie parkovacie miesta.

Mesto má v pláne pokračovať v osadzovaním PPK i v budúcom roku, a odbremeniť tak problémové lokality, zaťažené množstvom kontajnerov, najmä na Ul. Thurzovej, časť Gaštanovej, ako aj na novovybudovaných Thuzových sadoch.

Polopodzemné kontajnery Gaštanova
Polopodzemné kontajnery Gaštanova
ZDROJ TEXT & FOTO
www.bytca.sk

Zanechať prvý komentár