Výber podlahy vie toho veľa ovplyvniť

Správny výber podlahy vie ovplyvniť to, či budete potrebovať koberec alebo či budete často podlahu umývať. Podlahy sú základom každej miestnosti, a hoci ich väčšinou príliš neriešime, patria k dôležitým častiam domu. Ktoré podlahy patria v posledných rokoch medzi najobľúbenejšie? Sú to dva typy podláh, s ktorými ste sa už určite stretli tiež.

Plávajúca podlaha

Plávajúca podlaha patrí medzi najobľúbenejšie podlahy vôbec. Prečo?
Podlahy

Veľký výber

Výhodou je, že vrchná vrstva vinylovej podlahy môže byť akákoľvek. Znamená to, že si môžete vybrať podlahu s keramickým, mramorovým alebo kamenným motívom. Výber motívu je len na vás.

Dostupnosť pre všetkých

Plávajúca alebo inak nazvaná laminátová podlaha patrí medzi najdostupnejšie na trhu. Nemusíte sa preto obávať, že by ste na ňu nemali rozpočet.

Viac eko

Pre zástancov zero-waste životného štýlu je plávajúca laminátová podlaha určite lepšou možnosťou, nakoľko je laminát prírodný materiál. Sú ľahko udržateľné a sú hygienické.

Vynilová podlaha

Medzi ďalšie obľúbené podlahy patrí vinylová podlaha. Prečo?

Má viacej vrstiev

Vinylové podlahy sa skladajú z troch vrstiev, čo poskytuje skvelú ochrannú a nosnú funkciu. Nemusíte sa báť, že by si podlaha rýchlo zničila, a zároveň by ju poškodil ťažký nábytok.

Vyššia odolnosť

Na rozdiel od plávajúcej podlahy má vinylová podlaha vyššiu odolnosť, a to najmä voči vlhku. Je preto vhodnejšia, ak máte záujem o podlahové kúrenie. Hodí sa aj do kúpeľne, nakoľko je odolná voči vode.

Sú tiché

Ak veľa pracujete doma a máte malé deti, ktoré veľa dupú po podlahe, určite oceníte vinylovú podlahu, ktorá je tichá. Jedna z vrstiev tohto typu podlahy poskytuje práve izolačné vlastnosti.
Obidva typy podláh majú svoje pre aj proti. K najobľúbenejším typom nepatria len tak. Sú to kvalitné podlahy, ktoré vám dlho vydržia.

Zdroj obrázku: Ovidiu Dugulan / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár