Aké autodoplnky udržiavať celoročne?

Doplnkovú výbavu do auta vyberáme aj podľa toho, ako dlho a často sme na cestách. Používate auto služobne alebo vás od rodiny delia stovky kilometrov? Na takéto vzdialenosti už potrebujete auto takmer „vyšperkované“. Veľa benefitov prináša doplnková výbava, ale tú konzultujte u skúseného odborníka. Nie všetko možno využívať pre každý model automobilu, nie za každého počasia či terénnych podmienok za jazdy. Dnes upriamime pozornosť na to, čo vás dokáže sprevádzať celoročne.

Aké autodoplnky udržiavať celoročne?

Puklice na auto

Keby kolesá vedeli rozprávať, mnohých šoférov by bez okolkov vykarhali. Neraz jazdia presne tak, ako nemajú a dovoľujú si bez ohľadu na bezpečnosť a opotrebovanie auta. Kolesá musia toho ale celoročne zvládnuť. Kamienkov, prachu a špiny je na nich za každého obdobia. Zjari a na jeseň sa k tomu pridajú vrstvy blata a voda, v zime účinky posypovej soli. Kolesá a disky plačú. Hrozia ušpinené ráfiky, poškodenia a samá hrdza.

Celoročne ich dokážu ochrániť puklice, ktoré si vyberáme podľa modelu a veľkosti. Pravidelne naskladňované bývajú ochranné puklice Volkswagen, rovnako ako aj iné obľúbené modely áut. Ich hlavným benefitom je ochrana pred nepriaznivými okolnosťami na cestách. Tú im poskytnú, len ak sú ony samy kvalitne a trvácne spracované. Odporúčame puklice z odolného ABS plastu a buď priamo celoročný model, alebo si ich sezónne obmieňať.

Deflektory na auto

V interiéri auta nie je nič nepríjemnejšie ako prievan, sálavé teplo alebo úplný chlad. Na dlhších cestách navyše potrebujeme striedať klímu s bežným vetraním aj niekoľkokrát. Taktiež iné podmienky treba udržiavať v aute s deťmi alebo v interiéri, kde sa fajčí. A čo tak si užívať príjemnú cirkuláciu vzduchu za každého počasia? Umožňujú to cenovo dostupné deflektory na auto, ktoré fungujú ako protiprievanové clony na bočných oknách. Možno ich používať aj za dažďa a počas sneženia. Pracujú za tichej prevádzky, neohrozujú, ale umožňujú nadýchnuť sa z plných pľúc.

Zdroj obrázku: Dziobek / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár