Začína sa jar, čo znamená prvé kosenie v tomto roku

Príchod teplejšieho počasia, nepociťujeme len my ale aj zvieratá, rastliny a tráva. Práve tráva sa prebúdza zo zimného spánku a s príchodom teplých slnečných lúčov začína opäť rásť. Pre ľudí, ktorí majú záhradu to znamená, že onedlho budú musieť vytiahnuť svoje kosačky. Je možné, že po zime zistíte, že si vaša záhrada zaslúži novú kosačku, pretože tá, ktorú máte je už veľmi opotrebovaná.

Začína sa jar, čo znamená prvé kosenie v tomto roku

Do kvalitnej kosačky sa určite oplatí investovať. Kosačka je stroj, ktorý vám dokáže slúžiť niekoľko rokov, preto je dobré si rozmyslieť, akú kosačku si kúpite. Ak ste doteraz používali obyčajnú kosačku, možno prišiel čas vyskúšať niečo nové.

Počuli ste už o Aku kosačke?

 

Aku kosačka alebo celým názvom akumulátorová kosačka je patrí medzi elektrické kosačky. Od bežnej elektrickej kosačky sa však líši tým, že pre jej pohon nepotrebujete mať natiahnutý kábel zapojený do zástrčky. Elektrika je dodávaná pomocou akumulátorov.

Aké sú výhody Aku kosačiek?

 

  • sú tiché

Na rozdiel od klasických kosačiek sú Aku kosačky tiché. V praxi to znamená, že môžete kosiť aj ráno alebo večer a nebudete tým nikoho rušiť. Aku kosačky sú zároveň ľahké, takže aj ich premiestnenie a samotný pohyb nevydáva takmer žiadny hlučný zvuk.

  • výborný výkon

Hovorí sa, že Aku kosačka by mala byť schopná pokosiť váš trávnik na jeden záťah. Následne sa akumulátor vybije a vy ho musíte dobyť. Nemusíte sa báť, akumulátor vám vydrží počas celého kosenia.

  • nastavenie výšky strihu

Mnohé Aku kosačky majú funkciu navyše. Je ňou nastaviteľná výška strihu trávnika. Ak ste perfekcionista alebo detailista, túto funkciu určite oceníte. Vďaka nej viete vytvoriť rôzne obrazce alebo skrátka pokosiť trávnik rovno.

  • dobrá životnosť

Investícia do Aku kosačky je určite výhodná, nakoľko majú Aku kosačky dlhú životnosť. Raz si kúpite Aku kosačku, budete mať perfektne pokosený trávnik a ešte vám aj kosačka dlho vydrží.

Zdroj obrázku: Elena Masiutkina / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky