Zakomponujte drevo do vašej záhrady

Drevo je ušľachtilý prírodný materiál, ktorý sa na rôzne účely využíval od nepamäti. V súčasnosti sa už vo veľkej miere nevyužíva priamo na kúrenie, ale napriek tomu má v našich životoch nezastupiteľné miesto. Okrem výroby nábytku, plotov, či iných komponentov sa používa aj na stavbu domov, či výrobu hudobných nástrojov. Ako môžete aj vy zakomponovať drevo do vašej záhrady a vytvoriť príjemný, estetický vzhľad?

Zakomponujte drevo do vašej záhrady

Drevený plot

Najpreferovanejší a základný spôsob ako môžete zakomponovať drevo do vášho exteriéru je vo forme plota. Veľmi populárne sú v súčasnosti murované ploty doplnené o drevené dosky. Takéto ploty vyzerajú nesmierne príjemne a nadčasovo. Rovnako sa často realizujú aj ploty z kovovej konštrukcie, na ktorú sú upevnené drevené dosky. Oba tieto spôsoby vyzerajú nesmierne jednoducho, no pritom disponujú týmto skvelým prírodným materiálom.

Plot má v rámci záhrady dôležitú úlohu, pretože ohraničuje váš pozemok. Rovnako sa mu pripisuje aj bezpečnostná funkcia, pretože doslova chráni pred vstupom nepovolaných osôb. Chráni pred odcudzením majetku a tiež funguje aj ako bariéra napríklad pre domácich maznáčikov. Plot z dreva predstavuje výborný spôsob ako príjemne zakomponovať drevo do vašej záhrady a pritom má aj širokospektrálne úžitkové využitie.

Drevené stavby

Okrem dreveného plota sú druhou najčastejšou formou zakomponovania dreva do vašej záhrady práve drevené stavby. Časté sú rôzne druhy altánkov, ale aj záhradného nábytku. Záhradné stavby majú obrovskú estetickú hodnotu, ale rovnako majú aj efektívne, praktické využitie. Môžu slúžiť na spomínaný relax s rodinou alebo ako skladovacie priestory.

Veľmi populárne sú klasické záhradné domčeky alebo drevníky. Drevník na záhradu funguje ako priestor na ukladanie dreva + ako skladovací priestor pre záhradné nástroje. Takéto stavby majú vo vašej záhrade obrovský význam, pretože prispievajú k organizácii priestoru. Prírodný materiál nenarúša charakter záhrady a tak je drevená stavba ideálnym prvkom na záhradu.

Drevníky si môžete postaviť svojpomocne alebo si ich kúpiť. Môžete ich nechať obrásť brečtanom alebo inými popínavými rastlinami a vôbec nebudú narúšať vaše exteriérové prostredie. Altánok môže predstavovať tiež veľmi variabilnú drevenú stavbu, ktorá vám poskytne súkromie a príjemné útočište po ťažkom dni v práci. Skryjete sa tu pred teplom a môžete si vychutnať rannú kávičku, či príjemný chladený pohárik vínka s priateľmi.

Drevo je materiál, ktorý nikdy nevyjde z módy a navyše vyzerá nesmierne elegantne. Vyžaduje si dávku vašej pozornosti a starostlivosti, no do záhrady predstavuje ideálnu voľbu. Dá sa kombinovať aj s rôznymi ďalšími materiálmi a dá sa upraviť podľa vašich predstáv. Drevené stavby sú pritom pomerne jednoduché na zostrojenie a tiež sa dajú jednoducho opraviť. Využite aj vy všetky benefity dreva a zakomponujte tento skvelý prírodný materiál do vašej záhradky!

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky