Zvýšte komfort jazdy vo vašom aute a zjednodušte údržbu jeho interiéru

Automobily sa stali bežnou súčasťou našich životov. Netvrdíme, že každý nejaké auto vlastní, ale rozhodne je majiteľov áut oveľa viac ako pred rokmi. A väčšina tých, ktorí auto majú, ho využívajú prakticky denne.

komfort jazdy
Zdroj obrázku: G-Stock Studio / Shutterstock.com

Otvorte si okná kľudne aj počas jazdy

Kto jazdí pravidelne (a obzvlášť dlhšie trasy), ten vie, ako dôležitý je komfort počas jazdy. Samozrejme, najväčší vplyv naň má auto, na ktorom jazdíte, ale komfort sa dá aj zvýšiť. Napríklad praktickými deflektormi.

Tie upravujú prúdenie vzduchu okolo auta, konkrétne okolo bočných okien a počas jazdy tak prinášajú vodičom niekoľko výhod. V prvom rade zabraňujú, aby pri jazde s otvorenými oknami vznikol v aute prievan.

Deflektory zároveň umožňujú prirodzenú cirkuláciu vzduchu vo vnútri auta, čiže sa vám počas dažďa nebudú zahmlievať okná. A ani vám nebude pršať dovnútra. S deflektormi tak môžete mať otvorené okná počas jazdy a to za rôzneho počasia. Je to výhoda napríklad aj pre fajčiarov, ktorý sa nevedia fajčenia vzdať ani v aute a logicky tak potrebujú mať otvorené okno počas jazdy.

Údržba gumených rohoží už nemôže byť jednoduchšia

Pri častom využívaní vášho auta však neoceníte len komfort počas jazdy, ale určite budete rozmýšľať aj nad tým, ako čo najviac zmierniť prejavy opotrebovania vášho auta. Čo sa mechanických súčastí týka, s tými si príliš nepomôžete, i keď štýl jazdy má vplyv na veľa vecí.

Čo však ovplyvniť môžete, je napríklad to ako bude vyzerať váš interiér. V ňom dostávajú „zabrať“ hlavne koberčeky, keďže nie vždy nasadáme do auta s čistou a suchou obuvou. Nehovoriac o tom, že často si nedávame pozor ani pri konzumácii jedla, či nápojov v interiéri vozidla.

Ak chcete, aby interiér vášho auta vydržal častejšie používanie a zároveň, aby ste si výrazne zjednodušili čistenie, vymeňte textilné koberčeky za odolné gumené rohože do auta. Môžete ich akokoľvek znečistiť, stačí ich jednoducho umyť vodou a nejakým prostriedkom a budú opäť ako nové.

 

Zanechať prvý komentár