Dievčenské čižmy – Spoľahlivé detské topánky na jeseň

Dievčenské čižmy – Spoľahlivé detské topánky na jeseň

Jesenné počasie je veľmi premenlivé. Teplejšie dni rýchlo vystrieda mráz, dážď a dokonca sneh. V takomto počasí musíte mať pre deti pripravené spoľahlivé topánky. Ako vybrať detské čižmy dievčenské, ktoré odolajú vlhkosti, neprepustia chlad, budú pohodlné a pekne vyzerajú?

Aké modely topánok zaradiť do detského šatníka

V šatníku detí musíte mať pripravených niekoľko modelov topánok do rôznych poveternostných podmienok. V lete ide o vzdušné sandále a tenké plátenky. Na jar a na jeseň kúpte dieťaťu tenisky, prechodné poltopánky a detské čižmy dievčenské. V zime ide opäť o čižmy, ktoré však musia byť zateplené, najlepšie kožušinkou. Najväčšiu dilemu pri výbere topánok majú rodičia počas jesene. Jesenné topánky nesmú byť ani príliš teplé a zároveň nie tenké. Musia byť odolné voči vlhkosti a chodidlo dieťaťa primerane zahriať.

Poradca pre výber detských dievčenských čižiem

Topánky pre deti sa presne ako pre dospelých vyrábajú zo syntetických materiálov alebo z kože. Možno budete naklonení tomu, aby ste dievčaťu kúpili obuv zo syntetických materiálov, pretože je lacnejšia. Deti rýchlo rastú a veľa rodičov dáva prednosť lacnejšej obuvi. Tento prístup nie je správny, pretože kožené topánky sú odolnejšie i pohodlnejšie na nosenie. Doprajte chodidlu dieťaťa to najlepšie a kúpte mu kožené jesenné čižmičky. Poradíme vám, ako vyberiete najlepší pár.

Detské čižmy dievčenské – dizajn

Dievčatká mávajú vyberavý vkus, a preto jesenné čižmy kupujte spolu. Prezrite si on-line ponuku CCC a iste nájdete topánky, ktoré sa budú páčiť vám i dieťaťu. Následne môžete zájsť do predajne CCC a topánky vyskúšať. Dievčenské čižmy na jeseň nájdete na pultoch CCC v peknom a modernom dizajne. Od jednofarebných béžových, ružových, čiernych či trblietavo strieborných až po obuv s veselými, detskými motívmi.

Detské čižmy dievčenské – veľkosť

Veľmi obozretní buďte pri výbere topánok podľa veľkosti. Detské chodidlo zmerajte a riaďte sa veľkostnými tabuľkami obchodu. Chodidlo sa meria tak, že dieťa postavíte na papier a obkreslíte obvod chodidla. K jeho dĺžke si prirátajte približne centimeter, aby mali prsty dostatok priestoru. Topánky nesmú tlačiť ani po obvode. Od veľkosti dievčenských čižiem nezávisí len pohodlie, ale tiež správny vývoj chodidiel.

Detské čižmy dievčenské – materiál

Spomínali sme, že ideálnym materiálom pre topánky je koža. Kožené topánky majú veľa výhod. Nepozerajte na cenu, ale na kvalitu. Detské čižmy dievčenské vyrobené z kože odolajú poškriabaniu, keď sa dieťa hrá na ihrisku. Koža sa skvele prispôsobí tvaru chodidla, nebude nikde tlačiť a prekážať pri detských aktivitách. Veľkou výhodou je vlastnosť kože odolávať vlhkosti. Jesenné počasie plné dažďových prehánok a jemného snehového poprašku si vyžaduje obuv nepremokavú. Nezabudnite kožené topánky pred použitím impregnovať, aby ste podporili ich odolnosť voči vode. Myslite i na tepelnú funkciu čižiem. Do chladného počasia zvoľte zateplené varianty s vyšším strihom.

Detské čižmy dievčenské – podošva a zapínanie

Počas jesene sa na chodníkoch nachádza vlhké lístie, ktoré je veľmi šmykľavé. Preto vyberte pre dievča na jeseň čižmy s vyššou podošvou, ktorej vzor je vrúbkovaný. Hlbší vzor podošvy  bráni šmyku a dobre odvádza vodu z drážok. Väčšie dievčatá milujú čižmy vyššie s trblietavými šnúrkami alebo našuchovacie modely. Pre menšie deti sú vhodnejšie detské čižmy dievčenské na zips alebo suchý zips.

Zanechať prvý komentár