Čas na zmenu krmiva: kedy prejsť z krmiva pre šteňatá na krmivo pre dospelých psov?

Krmivá

Niekto raz povedal, že človek sa narodil s dvoma rukami preto, aby mohol hladiť psov. Všetci majitelia psov vedia, že ich miláčik im dáva čistú, úprimnú a nezištnú lásku. Takú lásku, ktorú inde tak ľahko nenájdu. Keď si so svojim psom vytvoríte pevné puto, máte pocit, že vám rozumie. Rozumiete však aj vy jemu?

Jednou z hlavných potrieb vášho miláčika, ktorá významne ovplyvňuje , je správne zloženie jeho stravy. Tá zásadne ovplyvňuje nielen jeho váhu, či zdravie, ale aj jeho aktivitu a duševnú pohodu. To všetko sa dozviete na https://fera.sk/

Všetci dobre vieme, že naše potreby a nároky na stravu, ktorú konzumujeme, sa vekom a dospievaním menia. A inak tomu samozrejme nie je ani u našich štvornohých miláčikov. Aj ich aktivity a potreby sa vekom prirodzene menia. Aj u nich nastane čas, keď zo šteniatka vyrastie dospelý pes. Vtedy prichádza čas na zmenu krmiva, dospelý pes má úplne iné požiadavky na vyváženú stravu.

Kedy je správny čas na zmenu krmiva?

So zmenou krmiva, ktoré určite zakúpite na https://fera.sk/krmivo-pre-psov/ prichádza samozrejme aj zmena spôsobu kŕmenia psa. Podľa veku šteňaťa uberáme počet kŕmnych dávok zvieraťa, pričom dodržujeme dennú dávku jeho objemu. A pokiaľ malé šteňa potrebuje kŕmiť až 4-krát denne, dospelý jedinec by mal dostávať kŕmnu dávku kvalitného krmiva len raz za deň (najlepšie večer).

Čas, kedy zmeniť krmivo a intenzitu kŕmenia, je individuálny. Záleží na veľkosti jednotlivých plemien. Pretože každý druh plemena potrebuje na svoj zdravý vývoj individuálny čas.

Pri malých plemenách psov sa odporúča zmena krmiva a spôsobu kŕmenia od ôsmeho mesiaca života. U stredných plemien sa odporúča počkať až do veku okolo jedného roka. Veľké plemená sa vyvíjajú najdlhšie a u nich sa s prechodom na dospelé kŕmenie odporúča počkať až do osemnásteho mesiaca veku.

Pri kŕmení nezabudnite

Dodržujte odporúčané dávky krmiva, ktoré vždy prispôsobte veľkosti a aktivite vášho štvornohého miláčika. Nezabúdajte, do dennej dávky prirátať aj všetky pamlsky a maškrty, ktoré dostane spolu s dávkou krmiva. Tie by mali tvoriť maximálne 10% dennej dávky.

Na čo hlavne nezabudnúť? Na misku s čistou vodou. Je úplne jedno, či psa kŕmite granulami, alebo mokrou stravou, vždy by mal mať pri jedle misku s vodou. Ideálne izbovej teploty, tak, aby chvíľu odstála a zbavila sa tak chlóru. Podľa spokojnosti a radosti vášho miláčika ľahko spoznáte, že dostáva kvalitné krmivo od spoľahlivého dodávateľa.

Zanechať prvý komentár