Gule zmiznú !

bytčan.sk - gule zmiznú!Primátorove gule, ako boli familiárne Bytčanmi nazvané betónové gule slúžiace ako zátarasy proti parkovaniu na chodníkoch v centre mesta zmiznú! Najprv sa objavili „gule“ ako olemovanie chodníkov na námestí. Neskôr po rekonštrukcií námestia pribudli aj na dva zostávajúce „parkovacie“ trojúholníky na námestí. To bolo veľmi nešťastné riešenie, pretože tým zabraňovali plynulému vychádzaniu z parkoviska a následnému zníženiu už aj tak malého množstva parkovacích miest na námestí.

Ako sa vyjadril bývalý primátor mesta Ing. Korec,  rozhodnutie o umiestnení betónových gulí pre neho nebolo jednoduché. Žiaľ zákazom parkovania na chodníkoch na námestí sa nič nevyriešilo a dochádzalo k masívnemu ničeniu chodníkov. Na ich následnú opravu museli byť z rozpočtu mesta potom každoročne vyčleňované nemalé finančné prostriedky.

Téma č. 1

bytčan.sk - gule zmiznú!Gule sa teda rázom po nainštalovaní stali témou č.1. Tu vznikla aj prezývka „primátorove gule“. Jeden ich schvaľoval, druhý zatracoval. Tých druhých však bolo podstatne viac. Napätie a očakávanie sa stupňovalo pred voľbami. Betónové gule sa stali tou najdiskutovanejšou témou. Odstránenie betónových gulí mal vo svojom „tlačenom“ volebnom programe síce len jeden neuspešný kandidát na primátora, ale jeho predvolebný sľub sa stáva skutočnosťou.

Gule zmiznú

Kto však očakáva, že jedného dňa sa prebudí a námestie bude bez betónových gulí, ostane asi sklamaný. Mestské zastupiteľstvo schválilo na svojom prvom zasadnutí demontovanie betónových zábran na oboch trojúholníkoch na Námestí SR. Poverilo vedúceho TS, aby priebežne do konca marca 2011 zábrany odstránil. Rovnako poverilo pracovníkov mestského úradu vypracovaním návrhov na komplexné riešenie dopravnej situácie na Námestí SR.

 

Tak uvidíme, čo prinesie čas.

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky