Rozhoduješ, rozhodujeme

bytcan.sk - rozhodujes, rozhodujemeVčera sme mali všetci občania možnosť zúčastniť sa druhého mestského zastupiteľstva po októbrových komunálnych voľbách. Mestské zastupiteľstvo rokovalo v priestoroch kultúrneho domu a aj týmto spôsobom sa snaží primátor mesta a poslanci priblížiť svoju prácu občanom. Účasť bola vcelku dobrá, aj keď pred voľbami som mal pocit, že vedeniu mesta rozumie každý druhý a ostro sleduje každý krok zastupiteľov. Preto som čakal oveľa viac občanov – voličov…

 

Výberové konanie

 Keďže sa na Bytčanovi dosť dlho preberalo výberové konanie na vedúceho technických služieb, očakával som konečné rozuzlenie problému. O voľbe sa viedla krátka diskusia, právnik mesta objasnil situáciu okolo výberového konania.  Skonštatoval, že pri výberovom konaní nebol  porušený žiaden zákon. Uchádzači vo výberovom konaní boli už pred písomným testom upozornený, že za nevlastnenie VP sk. C im budú strhnuté body v konečnom hodnotení. V diskusií nič viac na margo voľby nezaznelo a tak dal primátor hlasovať. Za vedúceho technických  služieb p. Ing. Ladislava Kováčika ako víťaza výberového konania  hlasovali traja poslanci, jeden bol proti a ostatní sa zdržali hlasovania. Takže nebol MZ schválený a primátor mesta dostal za úlohu na ďalšom zasadaní MZ predstaviť nového kandidáta na schválenie. Pevne verím, že sa podarí udržať nastúpený trend a prebehne ďalšie výberové konanie.

Mestská polícia

bytcan.sk - rozhodujem, rozhodujemeĎalším bodom rokovania Mestského zastupiteľstva bolo odvolanie veliteľa mestskej polície p. Petra Majstríka. Pán primátor využil svoju právomoc a podal Mestskému zastupiteľstvu návrh na jeho dovolanie. Svoje rozhodnutie argumentoval tým, že po rozhovoroch s občanmi a podriadenými zistil, že p. Majstrík už ďalej nie je schopný vykonávať funkciu veliteľa Mestskej polície. Uistil poslancov, že jeho rozhodnutie nie je unáhlené, podotkol, že veliteľ MP musí byť jeho pravou rukou pri zaistení poriadku v meste a on si predstavuje prácu mestskej polície úplne inak. Po krátkej diskusií v ktorej zazneli súhlasné aj nesúhlasné názory dal primátor hlasovať a pán Peter Majstrík bol zo svojej funkcie odvolaný nadpolovičnou väčšinou.

Nový veliteľ

V ďalšom bode programu dal hlasovať p. primátor o novom veliteľovi mestskej polície v Bytči. Predstavil svojho kandidáta p. Františka Poslucha. Vyjadril svoj názor, že tento skúsený bývalý krajský riaditeľ polície dokáže svojim odborným a ľudským prístupom zmeniť chod mestskej polície a skvalitniť tak jej činnosť. Po krátkej diskusií bol nový kandidát chválený a od 1.5.2011 sa ujme svojej funkcie.

 

bytcan.sk - rozhodujem, rozhodujeme

Ďalšie body programu

Mestské zastupiteľstvo potom do neskorých večerných hodín rokovalo o ďalších bodoch svojho programu. Okrem iného jednalo o hokejbalovom ihrisku, ktoré by sa malo postaviť na rajčuli – oproti detskému domovu, prenájmu tribúny na mestskom štadióne, predbežných rozpočtových opatreniach, domove sociálnych služieb. Úľave na dani za psa, pre všetkých, ktorí si osvoja psa z útulku, o rozpočte na zberné nádoby pre „psíčkarov“. K týmto témam sa podrobnejšie vrátime v ďalších článkoch na Bytčanovi.

 

Rád uvítam aj Vaše názory a pripomienky, či už formou komentárov, alebo článku. Svoje návrhy môžete posielať na mail redakcia@bytcan.sk.

{jcomments on}

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky