Zasadanie Mestkého zastupiteľstva

Mestske zastupitelstvo BytčaV utorok 28.4.2015 prebehne v Dome kultúry v Bytči zasadanie Mestského zastupiteľstva. Na ňom poslanci schvália záverečný účet Mesta Bytča za rok 2014, budú sa zaoberať odkúpením pozemkov pod miestnu komunikáciu, ale aj rôznymi poslaneckými návrhmi. Na dokočenie detského ihriska v Hliníku n. Váhom, či vypracovaním návrhu na výstavbu viacúčelového ishriska z dotácie Úradu vlády.

Poslanci budú schvaľovať osadenie informačných tabúľ v meste, prerokovávať návrh na zakúpenie nového premietacieho plátna. V jednom z ďalších návrhov sa budú zaoberať aj výstavbou multifunkčnej haly, či výstavbou chodníka do Malej Bytče.

Poslanci sa budú aj zaoberať dotáciou pre TSMB na opravu výtlkov a cenou za výrobu a dodávku pitnej vody pre m.č. Hrabové. Jedným z ďalších poslaneckých návrhov je začatie rokovania s majiteľom pozemku pod synagógov o jeho odkúpení, prípadnej výmene.

Ďalším veľmi dôležitým bodom rokovania je odoslanie žiadosti ministrovi vnútra o zachovanie Štátneho oblastného archívu v Bytči v priestoroch Bytčianského zámku. Snahou tohto poslaneckého návrhu je presťahovanie archvívu z poschodia zámku na jeho prízemie s tým, že na poschodí zámku by sa vybudovalo Turzove múzeum. Ak sa chcete o jednotlivých návrhoch dozviedieť viac, srdečne Vás na zasadanie MZ pozývame.

 

Zanechať prvý komentár