Mesto vyhlásilo súťaž na prístavbu školskej jedálne

Predmetom zákazky je prístavba jestvujúcej školskej jedálne pri ZŠ na Ul. E. Lániho v Bytči. 

Účelom stavby je zväčšenie kapacity jedálne; s pôvodných 92 miest sa kapacita zväčší na 184 miest. Počet stravníkov v jedálni je 350. Ďalej sa vytvorí nový a väčší výdajný priestor obedov, namiesto jedného výdajného okna budú dve výdajné okná, z dôvodu urýchlenia výdaju obedov v čase 11:30-13:30. Stravníkom bude a aj bolo doteraz poskytované na výber z dvoch druhov jedál+ polievka.

Jednopodlažná prístavba bude mať jednoduchý tvar kvádra, s pôdorysom 24,49x 7,36 m a výškou
priemerne 3 m od terénu. Novonavrhovaná časť bude zasadená do existujúceho pôdorysu, k západnej
fasáde a to v úrovni 1.PP. Vonkajšie povrchy prístavby budú prispôsobené k existujúcej stavbe, čiže omietka
a kabrincový obklad, farby sa tiež prispôsobia existujúcim. Okná v prístavbe boli umiestňované tak, aby boli
v línií s exitujúcimi oknami na vyšších podlažiach.

Prístavba bude mať plochú pochôdznu strechu z betónových platní na rektifikačných terčoch. Odvodnenie strechy pododkvapovým žľabom a zvodmi popri fasáde. Strecha bude z voľných strán zabezpečená skleneným zábradlím.

V existujúcej budove a to na 1.PP sa v okolitých miestnostiach vykonajú hlavne nové povrchové úpravy,
výmena dverí, vybudovanie nových priečok a nových otvorov.  Z danými úpravami a prístavbou sa v príslušných častiach vyhotovia aj nové rozvody vody, kanalizácie,
elektriny a vzduchotechniky. 

Celková predpokladaná hodnota zákazky je 311 393,62 EUR bez DPH. Lehota na predkladanie elektronických ponúk uplynie 11.4.2023 o 10:00 hod. miestneho času. Ponuku je potrebné predložiť v lehote na predkladanie ponúk. Realizovanie prístavby sa navrhuje vykonať počas prázdnin, čiže vtedy, keď je škola mimo prevádzky.  V prípade núdze sa stavebné práce môžu vykonávať aj cez školský rok, s tým obmedzením, že  bude odstavená kuchyňa a nebudú sa vydávať obedy. Obedy v prípade potreby zabezpečí škola  dočasne iným spôsobom. Po realizácií prístavby sa odovzdá kuchyňa do plnej prevádzky. Lehota výstavby: maximálne 4 mesiace.

Lehota výstavby zahŕňa čas potrebný na prípravné práce, obstaranie materiálov, výstavbu a na odovzdávacie a preberacie konanie, a s tým súvisiacu prípravu všetkých náležitostí (atesty, skúšky, revízne správy, doklady).

Po vybudovaní prístavby sa mierne upraví terén vo zvyšnej časti predzáhrady, zelený ostrovček medzi rampou a záhradou sa plynule napojí na terén v záhrade. Terén sa zatrávni. Okolo prístavby sa vybuduje okapový chodník šírky 650 mm z betónovej dlažby. Popri južnej fasáde prístavby, pred hlavným vstupom ZŠ, sa vyspraví chodník spätným uložením zámkovej dlažby s jej doplneným v mieste odstráneného oplotenia.

Bližšie informácie nájdete na tomto linku.


Pristavba jedalne Bytca


Pristavba jedalne Bytca


Pristavba jedalne Bytca

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky