Ako ďalej p. primátor?

Bytčan.sk - Ako ďalej p. primátor?Bytča – zadok sveta sa zas raz vyfarbil. Jedno porekadlo hovorí – „ryba smrdí od hlavy“. A u nás v meste to akosi začína zapáchať. Pán primátor sa nám už v úrade zorientoval, na predvolebné sľuby sa už zabudlo a všetko sa nám vrátilo do toho nášho normálneho života. Do reálu spokojného Bytčana. Predsa len občas do tých stojacich vôd padne kameň a rozvlní hladinu.

Ale čo sa nám to na tom Mestskom úrade deje? Poviem Vám, toto tu už dlho nebolo. Dnes to začalo, dnešné vydanie MY novín odhalilo mnohé z toho, čo sa len šušká a nahlas nehovorí. Naposledy si prostredníctvom novín vybavovali svoje „problémy“ dvaja páni poslanci a bývalý primátor. Vraj predražená a netransparentná rekonštrukcia školy. Pán Filek, čo tak spracovať problém domova sociálnych služieb? Pokiaľ mám dobré informácie, tak sa nám akosi cena stále navyšuje. Alebo tu je všetko v poriadku, keďže ste hlasovali ZA?

Je logické, že nová tvár v kresle primátora sa potrebuje obklopiť svojimi „vernými“. Veď ako aj inak? Hľadanie si  spolupracovníkov, ktorý dokážu robiť prácu inak ako ich predchodcovia, lepšie. Veď predsa to sme sľúbili aj našim voličom. Predvolebné sľuby treba plniť – a v tých sme si rovný a rovnejší. A tak sa museli udiať aj samozrejmé personálne zmeny. Odvolali sme náčelníka Mestskej polície. Je dobré, že pán primátor na verejnosti nechcel hovoriť o dôvodoch a využil len svoju právomoc. Keďže s jeho prácou nebol spokojný. A vlastne nik nebol. Len je zvláštne, že nik doteraz o nich nevedel. Alebo ani sám pán primátor žiadne nemal???

 

Hneď sme prijali aj nového náčelníka, veď aby sa neohrozila naša bezpečnosť. Zhodou okolností bývalého krajského riaditeľa polície. Známu tvár z TV obrazovky. Teraz už bude všetko inak. Poriadok bude sám… A dúfam, že dostane  pán náčelník priestor aj v mestskej káblovke, kde by mohol robiť prevenciu. Bola jeho nominácia len vykonaním „vyšších záujmov“ straníckych kolegov? Akosi sa pozabudlo na prijatú smernicu o obsadzovaní voľných pracovných miest vedúcich zamestnancov v rámci  Mesta Bytča. Ale koniec koncov, takto je to pre občana prehľadnejšie.

 

Ja ako primátora, aby som spomínanu smernicu už určite „stiahol“. Veď načo existuje? Prednosta je odvolaný, na jeho miesto príde niekto iný. To nie je vedúca funkcia? Podľa mňa jedna z tých najväčších. Vieme „je to vo Vašej kompretencií“.  Prečo bol p. prednosta odvolaný sa asi nedozvieme, náš pán primátor nechce nikomu ublížiť. Je to chválihodné.  Aj keď sa mi stále natíska otázka, nieje to len preto, lebo žiadne nemá? No sami si urobte úsudok.

 

Začalo sa personálne očisťovanie úradu. Odvolávanie, presúvanie, spájajú sa kompetencie.  Vraj aby sa ušetrilo, veď peňazí je málo. Uvidíme, či nevzniknú ďalšie pracovné miesta a či naozaj nastanú úspory. Berú sa osobné ohodnotenia, za ktoré sa bude bojovať až na súde. Boli vraj odobraté protizákonne, čo potvrdil to aj odborník.  No uvidíme, ak je to tak, zaplatíme to my občania – všetci.  Verme, že jedinému p. ex-prednostovi boli odobraté protizákonne. Alebo nájdeme toho,  kto urobil chybu a zosobníme to? Pochybujem, veď ryba smrdí od hlavy.

 

Verím, že personálne problémy sú naozaj veľmi dôležité. Ale pán primátor, čo takto si posvietiť na to, čo jedia naše deti v škôlke? Aké jedlo vychádza zo školskej kuchyne na „mierke“? Boli ste sa hrať niekedy s deťmi na zrekonštruovanom detskom ihrisku na Rajčuli? Kde ak si chcete sadnúť na lavičku, musíte sedieť chrbtom k hrajúcim sa deťom?

Počúvate Vašich občanov – voličov?

 

Za občanov Kritik

Zanechať prvý komentár