Hokejbalové ihrisko

Bytcan.sk - hokejbalové ihriskoPoslanci MZ na návrh poslanca Kozáka opäť zmenili miesto výstavby hokejbalového ihriska. Aj keď jednoznačne schválili jeho výstavbu v lokalite na „Rajčuli“ – teraz svoje rozhodnutie zmenili. Takmer rok po prvom schálení miesta výstavby a pridelenia finančných prostriedkov vo výške 15.000,-€ je to už tak tretie miesto schválené poslancami na výstavbu hokejbalového ihriska.

Pôvodné hokejbalové ihrisko, ktoré bolo vybudované na nádvorí ZŠ Mieru študentmi pod vedením riaditeľa školy a v neposlednej rade hlavne dobrovoľníkmi hokejbalového mužstva HBK Bytča. Zo súkromných zdrojov bolo dokúpené osvetlenie a v zimných mesiacoch sa z hokejbalového ihriska stala vďaka pár zanietencom plnohodnotné „hokejové ihrisko“. V predošlom článku sme sa tejto problematike venovali, hokejbalové ihrisko uvolilo priestor novému multifunkčnému ihrisku, na ktoré malo spĺňať aj požiadavky na hranie hokejbalu.
Zástupcovia hokejbalových klubov však namietali a poukazovali na nevhodnosť povrchu a nemožnosť hrania hokejbalu. Poslanci aj na ich odporúčanie podali návrh na reklamáciu, prípadné finančné odškodnenie zo strany zhotoviteľa ihriska. „Reklamácia bola neúspešná, zhotoviteľ tval na tom, že na takomto povrchu je možné hokejbal hrať. Preto sme sa rozhodli vypracovať projekt projekt na výstavbu úplne nového ihriska, ktoré bude financovať mesto. To sa aj stalo, dokonca sa začalo aj s prácami v areály futbalového štadióna.“ – pripomína jeden z bývalých poslancov MZ.
Preto na poslednom zastupiteľstve pred voľbami 9.11.2010 schválilo MZ v uznesení č.112 rozpočtové opatrenie Mesta Bytča a rozpočtovým opatrením schválilo na výstavbu hokejbalového ihriska príspevok v sume 15.000,- €. Ďalej scválilo vybudovanie hokejbalového ihriska v areáli Mestského futbalového štadióna na časti pozemku parc. CKN č. 978/1 v k.ú. Veľká Bytča (plocha, ktorú momentálne využíva autoškola) o rozmeroch 40×20 m. Termín realizácie bol určený najnoeskôr do 10.12.2010.
Stavba sa začala realizovať no kvôli poveternostným podmienkam však jeho výstavba bola pozastavená. Táto lokalita však bola však verejnosťou kritizovaná ako „výber horúcou ihlou“ a nakoniec sa od dokončenia zrealizovania ustúpilo. A tak na návrh primátrora mesta schválili poslanci MZ na svojom zasadnutí 14.4.2011 v uzmesení č.33 zrušili  bod 2 uznesenia Mestského zastupiteľstva v Bytči č. 112/2010 zo dňa 9.11.2010, ktorým bolo schválené vybudovanie hokejbalového ihriska v areáli Mestského futbalového štadióna na časti pozemku parc. CKN č. 978/1 v k.ú. Veľká Bytča (plocha, ktorú momentálne využíva autoškola) o rozmeroch 40×20 m .
Následne v bode 2 schvalili vybudovanie hokejbalového ihriska na „Rajčuli“ na parc. KN č. 385/2 v k.ú. Veľká Bytča.
Ubehlo však pol roka a s výstavbou v danej lokalite sa nezačalo. Miesto prípadnej výstavby opäť čelilo kritike a na poslednom mimoriadnom zastupiteľstve na to upozornil poslanec Kozák. „Hovorili sme o tom s hokejbalistami, aj s pánom farárom, ktorý má v CCVČ krúžok hokejbalu, že toto umiestnenie ihriska nie je dobré riešenie, už aj z tohto pohľadu, že deti sa tam nebudú mať kde prezliecť. Na Rajčuli nie je potrebná vybavenosť. Preto navrhujeme umiestnenie ihriska na hádzanárskom ihrisku. Je to aj z hľadiska stavebného lepšie riešenie, rovný povrch. Takýto návrh by som chcel podať.
Primátora mesta Minárčika upozornil na fakt, že mantinely na vybudovanie ihriska sú už zakúpené a že o probléme výstavby sa už od občanov dozvedel. Vie o to, že malo byť už ihrisko hotové, ale chce upozorniť na fakt, že existujú aj iné súrnejšie a prioritné veci. Umietsnenie ihriska do areálu mestského štadiónu považuje za dobrý nápad. „Jeho umiestnenie na hádzanárske ihrisko, sú tam kabíny, lavičky a v spolupráci s CCVČ ich môžeme opraviť. V neposlednom rade je dôležité, že areál ihriska má svojho správcu, ktorý dohliada na jeho prevádzkovanie. Aj so stavebného hľadiska je to lepšie riešenie. Súhlasím s týmto návrhom.“ – dodal primátor.
Po pripomienky poslanca Greguš, ktorý apeloval na vybudovanie ihriska, ktoré bude spĺňať aj nejaké súťažné požiadavky,  pripomenul primátor ochotu hokejbalistov zakúpiť chýbajúce diely na zväčšenie ihriska tak, aby  hokejbalové ihrisko vyhovovalo oficiálnym rozmerom 52x26m. Uznesenie, ktoré schvaľuje vybudovanie hokejbalového ihriska na spevnenej ploche  hádzanárskeho ihriska v Bytči poslanci schválili.
Zisťovali sme stanovisko vedenia mesta u pána primátora, aj pána prednostu, kedy sa začne s výstavbou nového variantu umiestnenia ihriska. O prípadnej možnosti rekonštrukcie hádzanárskej tribúny a jej okolia. Žiaľ ani po dvoch týždňoch nám odpoveď na mail neprišla. Ostáva veriť, že sa podarí zrealizovať stavbu ešte tento rok a cez zimu sa budeme môcť tešiť z možnosti korčulovania na ľadovej ploche.
{jcomments on}

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky