Opäť v tretej lige

Futbal v BytčiFutbalistom FO Kinex Bytča, sa opäť po dvoch rokoch, kedy sa za záhadných okolností ocistli až v piatej lige, podarilo postúpiť do III.ligy ! Po domácej výhre nad Skalitým 3:0 tak potvrdili úlohu vedúceho mužstva a zaslúžene vyhrali celú súťaž.

Vrátkosti si pripomeňme čo sa vlastne stalo pred dvoma rokmi.V roku 2010 povedal pre denník SME vtedajší prezident klubu p.Salášek „Viacerí hráči boli znechutení z rozhodnutia výkonného výboru SsFZ, ktorí rozhodol o našom vypadnutí z III. ligy a rozhodli sa v Bytči skončiť. Náš káder sa natoľko oslabil, že by sme nemohli hrať v IV. lige, preto sme sa rozhodli vymeniť si súťaže s Kysuckým Lieskovcom, ktorý mal práve na náš úkor zostúpiť do V. ligy.“  

Aj to bol jeden zo spúšťacích mechanizmov, kedy sa začala v Bytčianskom futbale písať nová história. Keďže v Bytči hrozil úplný zánik futbalu, situáciu museli zobrať do svojich rúk poslanci mesta. Na základe poverenie mesta vyrokovali s vtedajším prezidentom klubu dohodu o prechode pod Mestský futbalový klub. 

Futbal v BytčiFutbal v Bytči

Pre SME sa vyjadril spoluautor návrhu a vtedajší poslanec MZ M. Filek „Na dohode sme pracovali od februára. V apríli nás zastupiteľstvo poverilo, aby sme sa s klubom oficiálne dohodli na jeho prechode pod mesto. Po dlhých rokovaniach sa nám to podarilo a dohoda je na svete. Ak by sa to nepodarilo, futbal v meste by pravdepodobne skončil.

Filek ďalej dodal: „Našou úlohou bude v nasledujúcej sezóne pripraviť hladký prechod klubu pod Mesto Bytča. Keď sa to podarí, klub nabehne na systém výchovy vlastných odchovancov. Vytvoríme futbalovú akadémiu – stredisko prípravy talentov, športové triedy, v ktorých budeme vychovávať vlastných odchovancov, ktorí by mali nielen hrávať za naše prvé mužstvo, ale ktorí sa budú môcť uplatniť aj v kluboch z vyšších súťaží. Cieľom je, aby bol futbal o 5 – 7 rokov finančne sebestačný, futbalová akadémia vychovávala hráčov, ktorí MFK Bytča privedú do II. ligy a ďalší talentovaní jednotlivci sa presadili vo vyšších súťažiach.“

Futbal v BytčiFutbal v Bytči

Aj vďaka zmenám v štruktúrach futbalového klubu, vďaka nadšeniu samotných hráčov, trénerov, funkcionárov a neposlednej rade finančnej podpore mesta a partnerov bytčanského futbalu sa podarilo vrátiť Bytčanský futbal tam, kde nedobrovoľne skončil. Patrí im vďaka za to, že dokázali znova zaujať divákov a pritiahnúť ich opäť na štadión v hojnom počte a oprášiť tak niekdajšiu slávu futbalu v našom meste. Prajeme im preto, aby sa im v III. lige darilo tak ako predošlé dva ročníky.

Vďaka patrí aj 12-tému hráčovi v poli FO Kinex Bytča – fanúšikom. Tí boli ochotní cestovať za svojim mužstvom a vytvoriť tak domácu atmosféru dokonca aj na súperových ihriskách. Aj keď nebol vždy priebeh „fanúšikovských výjazdov“ príkladom toho najšportovejšieho správania v duchu fair-play a dokoca nám komisia SSFZ udelila finančné tresty a zákaz hrať na domácej pôde. Verím, že sa chalani budú vedieť poučit z chýb a naďalej budú platným dvanástym hráčom nášho mužstva, ktoré vie nakopnúť v tom najťažšom momente.

Oslavy storočnice

100 rokov futbalu v BytčiPrvý vytýčený cieľ je už splnený – postup do III. ligy. Po oslave postupu nás čaká aj oslava storočnice futbalu v Bytči.  „Pozveme bývalých, aj súčasných futbalistov, klubových, aj zväzových funkcionárov a významných hostí. Program bude pokračovať v sobotu od rána. Dva zápasy odohrajú prípravky. Radi by sme motivovali rodičov, aby s deťmi prišli. Nasledovať bude turnaj mužov Bytče a okolitých obcí. Máme predrokovaný aj zápas starých pánov a MUFUZY. Vyvrcholením by mal byť zápas MŠKŽilina s českým ligovým tímom, pravdepodobne s Olomoucom,“ prezradil plány oslavy pre SME prezident klubu J. Šelmek.

Všetkých preto aj touto cestou pozývame 23.6.2012 na Mestský štadión v Bytči – na oslavu 100-ročnice futbalu v Bytči.

Viac informácií nájdete na stránke: www.fobytca.sk

Fotogaléria

Futbal v BytčiFutbal v Bytči
Futbal v BytčiFutbal v Bytči
Futbal v BytčiFutbal v Bytči
Futbal v BytčiFutbal v Bytči
Futbal v BytčiFutbal v Bytči
Futbal v Bytči

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky