Biela dodávka unáša deti

 

Biela dodávka unáša detiPrednedávnom sa začali sociálnymi sieťami šíriť správy, žepo Bytči sa pohybuje biela dodávka a pokúša sa uniesť deti. Pravdepodobne sa jedná o tzv. HOAX – ale opatrnosti nikdy nie je dosť.

 

Podľa hovorkyne MÚ Bytča p. Svrčkovej Mestská polícia nedostala žiadne oznámenie o pohybe spomínanej dodávky, takže nemôže potvrdiť tvrdenia o jej pohybe. Na otázku o zvýšení počtu hliadok pred školami reagovala slovami „Mestská polícia v Bytči pravidelne, počas školského roka, každé ráno hliadkuje pred ZŠ na Ul. Mieru, na Lániho ulici , v Malej Bytči pri autobusovej zastávke a v Hrabovom poobede na autobusovej zastávke pri návrate školského autobusu. Zvýšený počet hliadok nebol zatiaľ potrebný.

Téma bielej dodávky a následného únosu detí, či žien rezonuje slovenskými mestami už dlhú dobu. Známe sú prípady napríklad z Topoľčian – kde bola táto téma aktuálna v roku 2011.

„Rodičom odporúčame, aby poučili svoje deti, aby sa nepúšťali do rozhovorov s neznámymi ľuďmi. V prípade, že by im niekto cudzí ponúkal napríklad odvoz, treba takúto ponuku odmietnuť a odísť k miestu, kde je viacej ľudí. Vhodné je vyhýbať sa opusteným miestam. V prípade spozorovania podozrivého vozidla, alebo podozrivého správania cudzích osôb sa môžu rodičia kedykoľvek s dôverou obrátiť na mestskú políciu.“ – dodala Svrčková.

Dôležité telefónne čísla

 

Polícia – 158
Mestská polícia – 159  |  041/507 39 29
 
Foto: Flickr/ilustračné

 

Zanechať prvý komentár