Šachisti odchádzali spokojní

Na 1. ročník šachového turnaja v Bytči prišlo takmer 80 hráčovV nedeľu 8.septembra 2013 sa v kultúrnom dome v Bytči konal 1. ročník turnaja o putovný pohár TZOB Bytča. Iba I. ročník šachového turnaja mal obdivuhodnú účasť. Zúčastnilo sa až 79 hráčov, a to z celého Slovenska. Pre najlepších šachistov organizátori pripravili až 28 ocenení. Šachový turnaj sa začal príhovorom primátora mesta Bytča Miroslava Minárčíka a predsedu šachového klubu Ing. Jána Sládeka. Krátko potom nasledoval slávnostný prvý ťah na prvej šachovnici, ktorý urobil primátor mesta Bytče Miroslav Minárčík.

Na 1. ročník šachového turnaja v Bytči prišlo takmer 80 hráčov

Veľké poďakovanie patrí samozrejme všetkým zúčastneným hráčom. Rozhodca nemusel ani jeden raz zasahovať, čím sa ukázala profesionálnosť a férovosť hráčov. Každé kolo začínalo načas a všetko šlo podľa časového rozpisu. Organizátorom môžeme preto vysloviť pochvalu za skvele zvládnutú organizáciu celého podujatia.

O víťazovi sa rozhodovalo po prestávke, kde nastúpili na prvej doske proti sebe dvaja hráči, ktorí mali rovnako, po 5 bodov. Boli to prvý nasadený FM Rastilav Briestenský a druhý nasadený Peter Švaňa. O víťazovi rozhodol skôr uplynutý čas FM Briestenského a Peter Švaňa pohodlne zvíťazil. Mimo tohto zápasu si obaja držali čistý štít.

A teda víťazom a majiteľom krásneho putovného pohára a víťaznej trofeje s plným počtom bodov 9, sa stal Peter Švaňa. Druhý v poradí sa umiestnil Rasťo Briestenký a tretí skončil dobre hrajúci mladý talent zo Žiliny Jerguš Pecháč. Ceny boli odovzdané až po 13-te miesto.

Ako najlepší v ďalších kategóriách boli hodnotení títo najlepší hráči:

  • Kategória juniori: Mazúr Samuel, Šustek Radoslav, Piovar Richard a další…
  • Kategória senior: Dodek Jozef –Bytča
  • Kategória Bytčan: Miroslav Vráblik – Bytča
  • Kategória žena: Andrea Briestenská – Bratislava
  • Kategória neregistrovaný hráč.: Daniel Poštek – Čadca
  • Kategória do 1900ELO: Mičiak Emanuel – Nové mesto nad Váhom
  • Kategória do1750ELO: Tkadleček Petr – Česká Republika
  • Kategória do 1600ELO: Konkolová Nikola –Ružomberok

Na záver treba povedať, že turnaj skutočne prebehol v priateľskej atmosfére a na vysokej úrovni. Mnohí hráči si ho chválili a prisľúbili účasť aj na ďalšom ročníku.

Na 1. ročník šachového turnaja v Bytči prišlo takmer 80 hráčov Na 1. ročník šachového turnaja v Bytči prišlo takmer 80 hráčov
Na 1. ročník šachového turnaja v Bytči prišlo takmer 80 hráčov Na 1. ročník šachového turnaja v Bytči prišlo takmer 80 hráčov

 

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky