V Malej Bytči hasičský šport milujú

V Malej Bytči hasičský šport milujúPre Malú Bytču sa už stáva tradíciou, že miestni hasiči zorganizujú významnú hasičskú súťaž. Kým po minulé roky to bola Severoslovsnká hasičská liga, tentoraz hostili ešte o jeden stupienok vyššiu súťaž – 3. Kolo Slovensko – moravskej hasičskej ligy. Dennej, aj nočnej súťaže sa zúčastnilo dohromady 60 mužských a 20 ženských družstiev.

Slovensko – moravská liga je kvalitnejšia, časy v nej sú oveľa vyrovnanejšie. „Naši chalani skončili minulý rok druhí v Severoslovenskej lige a teraz si chceli vyskúšať ešte kvalitnejšiu súťaž, chceli sa porovnať s ešte väčšou konkurenciou. Prihlásili sme sa teda, aj za to, ako sa snažia, ako sa nám podarilo vybudovať ihrisko s umelou trávou. No nebýva zvyklosťou, aby nováčik hneď dostal možnosť zorganizovať jedny z pretekov. Nám sa to podarilo,“ hovorí organizátor a veliteľ súťaže Július Kozák.

Veľmi populárna je už tradične nočná súťaž. Tento rok, keďže bola najkratšia noc roka, museli počet štartujúcich obmedziť. Ale zvládli to bez problémov. Už o pol tretej mohli vyhlasovať výsledky.

V Malej Bytči hasičský šport milujúV Malej Bytči je hasičský šport populárny. Nikdy sa tu totiž iný nerobil. Majú občianske združenia, organizujú preteky. Ale nie je to len ich vec. Pomáha im množstvo obetavých ľudí z dediny, ktorí sa podieľajú na príprave, ktorá trvá celé týždne. „Na oplátku zase my v dedine pomáhame, kde treba. Natrieme hojdačky, zainvestujeme do kultúrneho domu, a tak. Je to záležitosť, ktorá sa týka celej obce,“ hovorí Július Kozák.

A treba povedať, že nielen športová. Ako každý rok, tak aj teraz, mala svoje kultúrne vyvrcholenie. „Vždy sa snažíme priviesť kvalitné DJ-a. Tento rok to bol Milan Lieskovský a DJ PMC z Brna. Prišlo aj zoskupenie RIO a vrchol večera, americký spevák Yougin. Prišlo 3-tisíc ľudí, bolo to opäť veľmi podarené podujatie,“ uzavrel Július Kozák.

V Malej Bytči hasičský šport milujú

VÍŤAZI:

• Denná súťaž
Muži: 1. Ihrište, 2. Brumov B, 3. Podhorie. Ženy: 1. Dežerice, 2. Setechov, 3. Malá Bytča.

• Nočná súťaž
Muži: 1. Bobrovček, 2. Rudinka, 3. Setechov. Ženy: 1. Setechov, 2. Horenická Hôrka, 3. Nosice žabky

 

Žilinský večerník

Autor: Michal Filek | Snímka archív DHZ Malá Bytča  

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky