Pozor na dane!

Pozor na dane!Mesto Bytča, ako správca dane z nehnuteľností, u p o z o r ň u j e občanov na povinnosť podať priznanie k dani z nehnuteľnosti v termíne do 31.1.2014. Podľa zákona č.582/2004 Z.z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov priznanie k dani z nehnuteľnosti, prípadne čiastkové priznanie k dani z nehnuteľnosti je daňovník povinný podať, ak v roku 2013 nadobudol do vlastníctva nehnuteľnosti (pozemok, stavbu, byt) kúpou, darovaním, dedením .

Podať daňové priznanie do 31.1.2014 je povinný podať aj ten daňovník, ktorému zaniklo vlastníctvo k nehnuteľnosti, t.j. predal, prípadne daroval pozemok, stavbu alebo byt, ktorý v r.2013 vlastnil. V prípade zániku vlastníctva k nehnuteľnosti daňovník podáva čiastkové priznanie na zánik daňovej povinnosti.

Daňovník je povinný podať priznanie k dani za psa správcovi dane do 31.januára toho zdaňovacieho obdobia, v ktorom mu vznikla daňová povinnosť podľa stavu k 1.januáru zdaňovacieho obdobia. Daňovník je povinný správcovi dane podať aj čiastkové priznanie, najneskôr do 30 dní odo dňa vzniku (nadobudnutia psa do vlastníctva) alebo zániku (v prípade darovania, úhynu, utratenia psa) zániku daňovej povinnosti.

V dôsledku zmeny legislatívy došlo s platnosťou od 1.1.2013 k zrušeniu oslobodenia od dane za psa pre držiteľov preukazu ZŤP. Na základe uvedeného sú daňovníci povinní plniť si povinnosti vyplývajúce z platného všeobecne záväzného nariadenia mesta Bytče.

 

Úpné znenia Všeobecne záväzných nariadení

 

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky