Stavba kanalizácie je v plnom prúde

Projekt kanalizácie BytčaVýznamný ekologický projekt bol slávnostne zahájený 8. júla 2014 na Námestí v Bytči. Reálne sa s realizáciou prác začalo postupne v jednotlivých obciach až v septembri 2014. Občanov isto zaujíma, prečo prvé stroje vyšli na stavenisko až po dvoch mesiacoch. Pred fyzickým začatím výstavby bolo potrebné zabezpečiť prípravné práce. Zhotoviteľ zabezpečil vypracovanie projektu dopravného značenia, nakoľko práce sa budú vykonávať vo väčšej časti v komunikáciách a budú obmedzovať verejnú dopravu.

Na zásah do komunikácie je potrebné vybaviť povolenia na zvláštne užívanie komunikácií, tzv. „rozkopávkové povolenia“ a vytýčiť jestvujúce podzemné vedenia. Vzhľadom na rozsah stavby vypracovanie harmonogramu výstavby taktiež trvalo nejaký čas.

V súčasnom období sa pracuje v obciach Kotešová, Petrovice, Hvozdnica a Štiavnik. V obciach Kolárovice a Veľké Rovné začne výstavba v priebehu októbra 2014. Práce sa budú vykonávať len v miestnych komunikáciách, nakoľko z dôvodu zimnej údržby komunikácií II. a III. triedy je realizácia prác počas zimy zakázaná. Pokládka vodovodu a kanalizácie v štátnych cestách bude zahájená v jarnom období budúceho roka. Podľa aktuálneho harmonogramu je naplánované aj začatie prác v mestských častiach mesta Bytča – Malá Bytča a Hliník v apríl 2015.

Touto cestou si dovoľujeme požiadať obyvateľov a majiteľov nehnuteľností v dotknutých obciach o spoluprácu pri zriaďovaní jednotlivých odbočení k ich nehnuteľnostiam. Harmonogram postupu prác v jednotlivých dotknutých obciach je k dispozícii na obecných úradoch. Veríme, že Vám tieto informácie pomôžu a budú základom pre dobrú spoluprácu pri výstavbe tak časovo, technicky ako aj finančne náročného projektu.

Zároveň by sme si Vás dovolili požiadať o Vašu trpezlivosť a ústretovosť pri realizácii prác, ktorých výsledkov, ako veríme, bude ukončenie tejto verejnoprospešnej stavby, ktorá bude slúžiť nielen na ochranu životného prostredia v ktorom žijeme, ale prispeje aj k lepšiemu a pohodlnejšiemu životu obyvateľov v našom regióne.

Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s.Žilina

Zdroj: www.bytca.sk

 

Zanechať prvý komentár