Filmy pre deti

Vtavi uletZačiatkom novembra sa do kinosály v Dome kultúry v Bytči vrátili filmy pred deti. Počas dušičkového víkendu mohli nielen deti vidieť film Krúdovci v novej sekcii Filmového klubu Bytča pod názvom Detský filmový klub. Detské filmy sa v kinosále nepremietajú približne dva roky, od doby, keď skončila distribúcia filmov na filmovom páse a začal nástup digitalizácie kín. Filmový klub Bytča, ktorý v súčasnosti rieši digitalizáciu kinosály sa rozhodol do svojho programu zaradiť aj filmy pre detského diváka, keďže v meste je po nich veľký dopyt. Do programu Detského filmového klubu zaraďuje na trhu dostupné staršie tituly s prihliadnutím na ich atraktivitu a kvalitu.

Nejedná sa teda o aktuálne premiéry, ide však o stále žiadané populárne diela a navyše za výrazne nižšiu cenu ako napríklad v multiplexoh. Cena lístku na Detský filmový klub je 2 eurá a rodičia navyše nemusia riešiť prepravu svojich detí do Žiliny.

Najbližšie uvedie Filmový klub Bytča americký animák VTÁČÍ ÚLET v nedeľu 16. novembra o 16.00. Na programe je ešte francúzsky animovaný príbeh O MYŠKE A MEDVEĎOVI (v sobotu 29. novembra o 16.00) a pred Vianocami bude uvedená KORALÍNA A SVET ZA TAJNÝMI DVERAMI (v piatok 19. decembra o 16.00).

Filmový klub Bytča by chcel minimálne v podobnom tempe a v podobnej kvalite uvádzať detské filmy aj po digitalizácii kinosály, ktorá by mala v prípade podpory od Audiovizuálneho fondu prebehnúť okolo Vianoc. Rezerváciu lístkov na jednotlivé prestavenia môžete robiť emailom na adresu rezervaciadetsky@gmail.com, lístky sa budú dať vyzdvihnúť a zakúpiť v pokladni kinosály vždy 30 minúť pred začiatkom predstavenia.

 

• Viac o filmovom klube sa dozviete na: http://www.filmovyklub.ticho.sk/

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky