Sobota v kine

Filmový klub BytčaUž túto sobotu na Vás čaká v kinosále Domu kultúry v Bytči pekná filmová výslužka. Na svoje si prídu deti aj dospelí.
O 16.00 hodine pokračujeme ďalším Detským filmovým klubom. Po akčnejších amerických rozprávkach uvedieme francúzsku ručne kreslenú rozprávku O MYŠKE A MEDVEĎOVI. Rozprávka bola nominovaná aj na Oscara a prináša v dnešnej dobe už málo vídaný štýl animácie podobný detským ilustrovaným knížkam. Príbeh malej myšky a ufrfľaného medveďa je plný dojemných momentov a dobrodružstva. 

Predstaví vám kúzelný svet myšiek a nebezpečný svet medveďov. Tvorcovia rozprávky sa osvedčili už pri svojom predošlom diele Panika v mestečku a ich prítomnosť na režisérskej stoličke je zárukou veľkej porcie zábavy.

• Ukážka rozprávky o MYŠKE A MEDVEĎOVI: https://www.youtube.com/watch?v=L-24APX-u54
• Facebook event: https://www.facebook.com/events/1499208620341746/

O 19.00 hodine pokračujeme filmom pre dospelých.
Na programe je oceňovaný maďarský film
BIELY BOH.

Filmový klub Bytča

Po sérii festivalov konečne dorazil aj do Filmového klubu Bytča. Režisér Mundruczó sa vo svojom najnovšom alegorickom diele zameral na príbeh 13-ročnej Lili, ktorá sa snaží zachrániť svojho psa – kríženca Hagena. Nariadenie úradov zmiesť zo sveta všetkých krížencov neminie ani Hagena. Režisér sa vo svojom diele zaoberá stále silnejúcou témou nenávisti medzi jednotlivými skupinami spoločnosti. Ako sám hovorí: „Nadradenosť sa stáva skutočným privilégiom bielej, západnej civilizácie. Či sa nám to páči alebo nie, sme príslušníkmi privilegovanej masy. A preto som chcel vytvoriť film, ktorý ukáže zúrivé vášne a vystaví kritike naše odporné sebavedomie, plné lží a pokrivených právd. Pokrytecky zavrhujeme rozdielnosti a neveríme v žiaden pokoj alebo nenásilné súžitie.“

Pred Bielym bohom bude uvedený krátky predfilm – úspešný slovenský animovaný kraťas NINA. Nina patrí k vrcholom súčasnej slovenskej animovanej tvorby, čo dokázala aj na zahraničných podujatiach. Režisérky filmu Michaela Čopíková a Veronika Obertová opäť prinášajú svoj jedinečný rukopis tento krát v podobe papierikovej animácie v príbehu o strachu bojazlivého chlapca a malej divožienky.

• Facebook event: https://www.facebook.com/events/332713133577646/

Lístky na filmy sa dajú kúpiť vždy pol hodinu pred začiatkom predstavenia v pokladni kina alebo si ich môžete rezervovať na adrese rezervaciadetsky@gmail.com. Alebo môžete využiť objednávkový formulár pod článkom. Tešíme sa na Vás!

Viac info: http://www.filmovyklub.ticho.sk/program/index.php 

Rezervácia lístkov

{chronoforms}filmovy-klub{/chronoforms}

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky