Veľkonočný malý trh

Malý trh BytčaMilí priatelia, Bytčania. S radosťou vám oznamujeme, že po úspešnom Vianočnom malom trhu pre vás pripravujeme v poradí už tretí, tentoraz Veľkonočný. Určite s nami budete súhlasiť, že si malý trh v Dome kultúry v Bytči našiel svojich priaznivcov. Rozhodli sme sa preto, vytvoriť z neho tradíciu a budeme sa takto stretávať tri krát do roka. Radi by sme tak vyhoveli trhovníkom, remeselníkom, ale aj množstvu Bytčanov, ktorí prišli všetkých šikovných spoluobčanov podporiť kúpou pekných a užitočných, doma robených vecí, ktoré sú predsa len tie najlepšie.

Veľmi pekne sa chceme poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili na predchádzajúcich malých trhoch, či už ako predávajúci alebo kupujúci. Rovnako ďakujeme aj všetkým vystupujúcim deťom, ktoré nám spríjemnili deň a ukázali svoj talent. A tiež všetkým tým, ktorí nám s prípravou a priebehom tohto podujatia pomáhali. 

Takže sa opäť uvidíme v sobotu 21. marca 2015, na Veľkonočnom malom trhu, v čase od 10.00 hod do 15.00 hod, v hlavnej sále a foyeri Domu kultúry v Bytči. 

Srdečne pozývame všetkých šikovných ľudí, ktorí sa venujú výrobe rôznych remeselných predmetov, či už netradičných módnych doplnkov, klobúkov, pohľadníc, výrobe ručne šitých alebo drevených hračiek, veľkonočných ozdôb, alebo pečeniu domácich zákuskov, koláčov, medovníkov, domáceho chleba a najmä typických veľkonočných dobrôt, ale tiež výrobe  domácej slaniny, medu, zaváranín a mnohým iným… (zaregistrujte sa cez formulár, ktorý je na konci článku).

Príďte presvedčiť všetkých Bytčanov, že práve to vaše domáce a ručne vyrobené je najlepšie.

Čo je to malý trh?

Je to farmársko – dizajnérsky trh, ktorý vzniká na podporu malých lokálnych pestovateľov a výrobcov. Umožňuje im prezentovať sa a poskytovať kvalitné slovenské produkty a zároveň ich približuje širokej verejnosti. Všetkým Bytčanom zase ponúka možnosť zakúpiť si pekné, netradičné, užitočné výrobky priamo od svojich spoluobčanov, ľudí, ktorí ich vyrábajú, či pestujú. 

Zárukou je skutočná domáca výroba a prvotriedna kvalita. 

fotografia 2

Bytčania ­ Bytčanom

Aj tento trh sa bude niesť v duchu hesla Bytčania Bytčanom. Možno ste malý farmár, ktorý si na svojej záhradke vypestuje dostatok ovocia, zeleniny a má z toho prebytok. Ponúkame vám možnosť predať tieto prebytky, ale aj dať ostatným Bytčanom vedieť, že práve tie vaše sú tie najlepšie.

Vyrábate doma ručne rôzne výrobky pre potešenie alebo aj pre úžitok? Na malý trh chceme pritiahnuť trhovníkov, ktorí vyrábajú napr. med, domáce džemy, lekváre, pečú vynikajúce koláče, domáci chlieb, majú neobvyklú ale aj tú tradičnú odrodu ovocia, zeleniny, ručne vyrábajú drevené hračky, náramky, rôzne ozdoby, šijú bábiky, kabelky, deky ….

V prípade, že poznáte šikovných ľudí, ktorí pestujú alebo vyrábajú niečo, čo by na Malom trhu malo mať svoje miesto, prosíme o šírenie tejto informácie.

 

Bytčianske zlatky namiesto eur

Na Malom trhu kupujúci neplatia peniazmi, ale špeciálnymi darovacími kupónmi, ktoré sú vyhotovené z dreva a majú podobu mincí. Tieto sa budú vymieňať (ako trhovníkom, tak aj návštevníkom) v jednom zo stánkov, v Zmenárni.

Hodnoty Bytčianskych zlatiek: 

  • 1?2 Bytčianskej zlatky = 50 centov,
  • 1 Bytčianska zlatka = 1 euro,
  • 2 Bytčianske zlatky = 2 eurá,
  • 5 Bytčianskych zlatiek = 5 eur,
  • 10 Bytčianskych zlatiek = 10 eur

Kontakt:

  • Michal Filek, michal.filek@gmail.com, tel. 0903 884 651
  • Erika Fileková, filekovaerika@gmail.com, tel. 0903 033 927

Malý trh

Informácie pre trhovníkov ­ Podmienky predaja

1. Prineste toľko tovaru, koľko uznáte za vhodné. Každý trhovník dostane svoj priestor – stôl. Stoličiek je tiež dosť snáď sa dostane na každého.

2. Trh sa začína o 10.00 a končí o 15.00 hod. Prosíme vás o dodržanie tejto podmienky!

Výnimka sa vzťahuje iba na trhovníkov, ktorí vypredali svoj tovar, alebo z vážnych dôvodov musia odísť skôr. Privezenie a prinesenie tovaru od 9.30 do 10.00, odvoz tovaru od 15.00 do 15.30 hod.

3. Registračný poplatok sa neplatí, ale po skončení trhu, každý trhovník odvedie 7% z tržby Občianskemu združeniu Bytčania Bytčanom. Výťažok z vašej tržby bude použitý na tlač Katalógu umeleckých remeselníkov v Bytči a okolí. Tento katalóg vyjde do konca roka 2015 a bude distribuovaný do schránok v Bytči.

4. Prosíme vás, aby ste ceny na vašich výrobkoch a produktoch neuvádzali v eurách, keďže sa bude platiť Bytčianskymi zlatkami. Žiadame všetkých predávajúcich, aby upozornili kupujúcich, že na Malom trhu platia Bytčianske zlatky a teda eurami sa neplatí!

Registračný formulár

Registrácia bude ukončená 5. marca 2015. Formulár nájdete na tejto adrese.

Upozorňujeme!!! To, že vyplníte a odošlete registračný formulár neznamená, že ste automaticky medzi vybratými predávajúcimi. Odpoveď na vašu registráciu dostanete v dňoch od 6. do 9. marca 2015.

 

Zanechať prvý komentár