Pozvánka na Mestské zastupiteľstvo

Mestske zastupitelstvo BytčaVo šrtvrtok 27.6.2013 o 14.00 hod. zasadne v dome kultúry v Bytči Mestské zastupiteľstvoi. Poslanci majú na programe 34 bodov rokovania, okrem iného budú rokovať aj o vybudovaní nových parkovacích miest, predaji metského pozemku, alebo sa zaoberať petíciami občanov. Jednanie Mestského zastupiteľstva je verejné a môže ho navštíviť široká verejnosť.

Pozvánku na zasadanie Mestského zastupiteľstva si môžete pozrieť TU

V prvom bode sa budú poslanci zaoberať materiálom predloženým hlavnou kontrolórkou mesta. Okrem iného aj správou o výsledku finančnej kontroly, ktorú si vyžiadali svojim uznesením poslanci. V ňom hlavná kontrolórka mesta hodnotí Kontrolu verejného obstarávania pri zákazke „Knižnica – výmena okien, dverí a oprava fasáda“  a Kontrola zadania a realizácie služby „Verejné obstarávanie – športová hala PD“. 

V ďalších bodoch sa budú poslanci zaoberať žiadosťami o poskytnutie finančných dotácií pre ZŠ Ul. mieru na zabezpečenie osláv 50-teho výročia vzniku školy, dofinancovanie stavebných úprav pre jej laboratóriá.

Rovnako Technické služby mesta žiadajú o navýšenie rozpočtu na rok 2013, MHZ Pšurnovice o zakúpenie hasičských uniforiem. Futbalový klub Hliník n/V žiada o zvýšenie dotácie na rok 2013.

V dôvodová správa o technickom stave mostov a lávok na území mesta sa poslanci dozvedia o potrebe rekonštrukcie lávok a mostov cez rieku Váh. V ďalších bodoch o potrebe opravy miestnej komunikácie, spojnice Ul. Dukelská a Ul. Bottova,  opravy veľkého bazéna a oplotenia  na plavárni,  o vybudovaní parkovacích miest na Ul. 1. Mája, zabezpečení bezpečného kríženia Ul. 1. mája, Ul. Okružná, Ul. Malobytčianska, a Ul. Komenského, Ul. SNP. Bezpečné prechody chodcov Ul. 1. Mája, Ul. Okružná, Ul. Hollého, Ul. Komenského, Ul. SNP. 

Ďalej prerokujú petície občanov mesta za zriadenie potravín COOP Jednota v mestskej časti Hliník nad/Váhom. a petíce Občianskeho združenia za slušnejšiu Bytču pre všetkých, proti prenajatiu mestského pozemku na sídlisku v Bytči za účelom vytvorenia terasy pri krčme Panelák a zároveň zabránenie neoprávneného záberu verejného priestranstva a podávania alkoholických nápojov pred pohostinstvom Panelák. Uvidíme ako zavážia podpisy ich voličov, ktorí sa podpísali pod petíciu. Či majú pre nich váhu, alebo naopak rozhodne podnikateľský záujem a nakoniec sa z priľahlého parku stane krčma.

Na prerokovanie sa opäť dostane žiadosť o predaj pozemku mesta pre účely vybudovania trhového miesta, žiadosť o odkúpenie mestského pozemku,vyhodnotenie verejnej súťaže mesta na priamy prenájom mestského pozemku parc. CKN č. 58/1 v k.ú. Mikšová, či žiadosti o prenájom, alebo zámenu častí mestského pozemku.

Rovnako sa budú poslanci zaoberať návrhom na zmenu územného plánu mesta Bytča, alebo vyjadrením k zmene v užívaní stavby z ľahkej priemyselnej výroby na obchod a služby.

Krátkym zhrnutím programu zastupiteľstva Vás pozývame na jeho zasadnutie.

 

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky