SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste

SEP CUP: FO Bytča na treťom miesteV sobotu 14.6.2014, sa na Mestskom štadióne v Bytči uskutočnil druhý ročník letného SEP CUP-u futbalových prípravok. Tento rok si na dvoch ihriskách zmerali sily chlapci narodení v rokoch 2004 – 2005 a mladší. Turnaja sa zúčastnilo sedem mužstiev FO Bytča A, FO Bytča B, MŠK Žilina A, MŠK Žilina B, ŠK Slovan Bratislava, FK Púchov U9 a MŠK Snežnica. Na výborne zorganizovanom turnaji zvíťazila prípravka ŠK Slovan Bratislava pred rovesníkmi z MŠK Žilina.

Turnaj sa opäť odohral na dvoch hracích plochách, hracím časom 1×15 minút, systémom každý s každým. Prvé štryri mužstvá si potom zmerali svoje sily v superfinále. V skupinovej fáze skončili na prvom mieste futbalové nádeje z MŠK Žilina (zelení -starší chlapci), na druhom FO Bytča A. Tá v skupinovej fáze našla premožiteľa len v zápase s neskorším víťazom skupiny. Na treťom mieste skončili chlapci ŠK Slovan Bratislava a na štvrtom futbalisti z MŠK Snežnica.

V prvom superfinále zvíťazil MŠK Žilina nad MŠK Snežnica presvedčivo 3:0. Hráči MŠK Žiliny počas celého zápasu jasne dominovali, zaslúžene zvíťazili a postúpili tak do finále. Na druhej hracej ploche sa o postup do finále stretli hráči domáceho mužstva s mužstvom ŠK Slovan Bratislava. Vo veľmi napínavom zápase sa nakoniec radovali hostia napriek tomu, že domáci ešte dve minúty pred koncom zápasu vyhrávali 3:2. Nakoniec sa však aj vďaka dávke povestného športového šťastia z víťazstva a postupu do finále, radovali hostia a domáci aj napriek veľkej snahe prehrali 3:4. Nepodarilo sa im tak ako minulý rok postúpiť do bojov o prvú priečku. V zápase o tretie miesto však domáci hráči zo seba striasli smútok z prehry. Dokázali rýchlo zmobilizovať svoje sily a nenechali nič na náhodu. Celkom jednoznačne porazili chlapcov z MŠK Snežnica 6:1.

Vo finále na seba narazili prípravky MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava. Žilina, ktorá bola v priebehu turnaja bez prehry však v napínavom finále ťahala za kratší koniec. Napriek obrovskému odhodlaniu a výbornému výkonu brankára prehrali vo finále 0:2. Z víťazstva na druhom ročníku SEP CUP-u, sa tešili hráči ŠK Slovan Bratislava.

Ceny víťazom ale aj všetkým účastníkom turnaja odovzdával poslanec ŽSK Ing. Peter Weber, ktorý opäť prebral patronát nad turnajom. Okrem najlepších hráčov jednotlivých mužstiev, boli ocenení aj najlepší brankár Jakub Bačík (FO Bytča A) a najlepší hráč Sebastián Šíp (ŠK Slovan Bratislava). S osemnástimi presnými zásahmi, bol najlepší strelec turnaja Marián Weber (MŠK Žilina zelení).

„Sme radi, že sa nám podarilo na tento ročník turnaja pritiahnúť aj prípravky popredných futbalových klubov Slovenska MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava. Veľká vďaka patrí našim sponzorom, podporovateľom a samozrejme všetkým rodinným príslušníkom a návštevníkom turnaja za podporu. Podarilo sa nám opäť zorganizovať krásny futbalový deň a ukázať deťom, že šport je dôležitý a má svoj význam. Verím, že na budúci rok sa nám podarí pritiahnuť prípravky aj ďalších väčších klubov.“ – povedal jeden z hlavných organizátorov turnaja a tréner mladších žiakov FO Bytča Štefan Pastorek.

Hlavný tréner prípravok a hlavný organizátor turnaja Majo Weber v záverečnom poďakovaní zvýraznil hlavne kvalitu súperov. „Všetci naši dnešní súperi preverili naše kvality. Zistili sme, že sa vieme vyrovnať s prehrou a dokážeme pracovať aj pod tlakom. Som rád, že sme sa v takej kvalite nestratili. Aj keď nás samozrejme mrzí prehra vo veľmi napínavom superfinále a fakt, že sa nám nepodarilo postúpiť do bojov o prvenstvo. Opäť sa nám podarilo nazbierať cenné skúsenosti a zápasy nám ukázali, na čom musíme do budúcna zapracovať“.

Výbornú atmosféru turnaja dokresľoval svojim moderovaním športový redaktor Tomáš Ďutka. Pre návštevníkov bolo pripravené bohaté občerstvenie, pre deti skákací hrad a iné atrakcie. „Turnaj má výbornú atmosféru, takú rodinnú. Boli sme tu aj minulý rok a určite sa vrátime. Radosť pozrieť na deti ako túžia po víťazstve a idú za svojimi snom byť raz veľkým futbalistom. Trošku sa s nami zahralo aj počasie, ale bol to naozaj vydarený turnaj. Ďakujeme všetkým usporiadateľom a držíme im palce do ďalšieho ročníka.“ – dodal pre bytcan.sk jeden z rodičov.

 

Celkové poradie

  1. ŠK Slovan Bratislava
  2. MŠK Žilina zelení
  3. FO Bytča U10
  4. MŠK Snežnica
  5. FK Púchov
  6. MŠK Žilina žltí
  7. FO Bytča U9

 

SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste
SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste
SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste
SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste SEP CUP: FO Bytča na treťom mieste

 

 

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky