Súťaž zjazdovej cyklistiky SHR Riding Party

shr riding party BytčaDňa 23.8.2014, v sobotu, sa v Bytči na miestnej trati Stone Hill Riders tímu uskutočnil klubový pretek v zjazde na horských bicykloch – downhill pod názvom SHR riding party. Súťaže sa zúčastnilo 28 pretekárov z Bytče a blízkeho okolia. Trať, ktorú zdolávali mala 900 metrov, no aj tak potrápila niektorých jazdcov.

 

Od 9,00 hodiny začala registrácia pretekárov, ktorí si vyzdvihli svoje čísla, navliekli sa do výstroje a začali s tréningom. Po dopoludňajších tréningoch sa začali pripravovať na štart samotných pretekov. O 14,30 hod. odštartovali jazdci kategórie Junior vo vekovom rozpätí od 14 do 17 rokov. Najrýchlejšie si to „pustil“ Denis Kohút z Lappiere CMS tímu s časom 1:20.34, za ním nasledoval Filip Palko z tímu Life4Ride s časom 1:23.37 a ako tretí došiel do cieľa Daniel Vojtuš z tímu Freeride Kalinov,a to v čase 1:23.75.

shr riding party Bytča

O necelú hodinu sa postavili na štart jazdci kategórie Hobby vo veku 18 až 26 rokov. S najlepším časom celého preteku, 1:16.19, zdolal trať Lukáš Plátek z TNV racing tímu, na druhom mieste skončil Radoslav Kohút z Life4Ride tímu s časom 1:22.06 a ako tretí dorazil do cieľa Tibor Čimbora z tímu Freeride Kalinov v čase 1:22.85.

shr riding party Bytča

shr riding party BytčaZ domáceho tímu Stone Hill Riders sa najlepšie umiestnil Denis Kavalec v kategórii Junior (1:30.37) na 5.mieste a v kategórii Hobby Dalibor Ruman (1:23.44) na 4.mieste. Počasie sa vydarilo a tak si mohli diváci aj jazdci užívať preteky a celá akcia sa zaobišla bez vážnejšieho zásahu zdravotného dozoru aj napriek viacerým pádom.

Domáci tím ďakuje za podporu mestu Bytča, obzvlášť pánovi primátorovi Miroslavovi Minárčikovi a pani Renáte Kováčikovej z RK Cyklošportu, ktorí finančne aj materiálne podporili celú akciu a ďalej aj pivovaru Popper, Technickým službám mesta Bytča a DHZ mesta Bytča za pomoc.

 

 

 

Nikola Varáčková, členka tímu Stone Hill Riders

Zanechať prvý komentár