7 spôsobov ako využiť plochú žehličku na vlasy

7 spôsobov ako využiť plochú žehličku na vlasy

Vlhké počasie vlasom neprospieva a rovnako ani čiapky či iné pokrývky hlavy. Avšak vďaka dokonalej predchádzajúcej úprave môžu vaše vlasy vyzerať skvele aj počas zimných mesiacov.

Každý, kto aspoň trocha vlasom rozumie vie, že kvalitná žehlička na vlasy vám dokáže vyčarovať nádherne rovné a dokonale upravené vlasy. Avšak dokáže toho ešte oveľa viac.

1. Naturálne vlny

Ak chcete dosiahnuť dojem naturálnych jemne vlnitých vlasov, nemusíte zapínať nástavec na kučeravé vlasy. Jemné padajúce vlny ľahko vytvoríte pomocou plochej žehličky, a to obtáčaním vlasov okolo nej. Kučery po natočení prečešte hrebeňom s riedkymi zubami a zafixujte lakom. Takisto je vhodné vlasy najskôr ošetriť ochranným sprejom, ktorý zabezpečí že horúca žehlička vlasy nepoškodí.

2. 70. roky

Máte radi okúzľujúce, nie príliš nápadné vlny ako zo 70. rokov? Vďaka plochej žehličke ich dokážete vytvoriť na počkanie. Jediné čo musíte urobiť, je pri posúvaní žehličky zhora nadol po vlasoch vytvárať písmeno S. Žehličkou musíte pohybovať vpred a vzad tak, aby ste vytvorili požadovaný vzhľad.

3. Kučery, ktoré vydržia

Ak sa predsa len rozhodnete pre riadne kučery, ale nemáte po ruke žiaden nástavec na kučeravé vlny, budete potrebovať plochú žehličku a alobal. Omotajte vlasy okolo alobalu a potom ich pomocou žehličky prežehlite tak, aby ste si bola istá, že vlasy získali požadovaný tvar. Nezabudnite si vlasy vopred ošetriť ochranným prostriedkom proti spáleniu vlasov.

4. Malé vlnky

Aby ste získali na vlasoch drobné vlnky, ktoré dodajú vášmu účesu na objeme, zapleťte si vlasy do niekoľkých vrkočov a následne ich prežehlite. Získate tak úžasný look malých vlniek na vlasoch.

5. Vyrovnajte si vlasy na maximum

Najbežnejším a samozrejme najpoužívanejším spôsobom využitia žehličky na vlasy je vyrovnávanie vlasov. Pred jej použitím je vhodné vlasy ošetriť prípravkom, ktorý vlasy zjemní a pripraví na úpravu horúcou žehličkou. Po vyžehlení vlasy ošetrite lakom do vlhkého počasia. Účes vám tak vydrží dlhšie.

6. Skroťte neposlušnú ofinu

Stojaca alebo zležaná ofina dokáže pokaziť každé ráno. Pomocou žehličky si však dokážete aj s neposlušnými krátkymi vlasmi ľahko poradiť. Ak sa nedajú vyrovnať, vytočte ich do rafinovanej vlny, ktorá dodá účesu šmrnc a vám zachráni deň.

7. Golier rovný ako nikdy pred tým

Rozhodli ste sa obliecť top s golierom, ale na poslednú chvíľu zistíte, že vôbec nedrží tak ako má? Vyžehlite ho pomocou žehličky na vlasy. Dokonca top nemusíte ani vyzliekať. Stačí zapnúť žehličku a golier bude ako keby práve zišiel zo žehliacej dosky.

Žehlička na vlasy je jedným z doplnkov, ktorý by nemal chýbať vo výbave žiadnej ženy. Okrem toho, že dokáže vaše vlasy vyrovnať do elegantného uhladeného účesu, dokáže toho oveľa viac. Vytvoríte s ňou nielen kučery, ale aj plážové vlny či drobné retro vlnky. Vhodná je nielen na dlhé, ale aj na krátke strihy vlasov, ktorým rovnako dokáže dodať na objeme a rafinovanosti účesu. Tak sa o tom presvedčte.

Zdroj obrázka:

gorbelabda / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár