Pomocníci, ktorí zbavia vašu záhradu nechcenej vegetácie bez najmenších problémov

Vlastníte záhradu, vďaka ktorej ste za posledné dva roky mohli bez ujmy na zdraví a pohodlí prežiť súčasnú pandémiu? Potom určite viete, že ak si chcete rovnaký komfort užívať aj naďalej, je potrebné sa na príchod novej sezóny včas a dobre pripraviť. A nakoľko je aktuálne obdobie na to ako stvorené, máme pre vás skvelé riešenie.

Máme pre vás pomocníkov, ktorí vám pomôžu zbaviť záhradu nechcených porastov a vegetácie bez najmenších problémov. Poďme sa spoločne na týchto šikovných „majstrov záhradného umenia“ pozrieť.

Pomocnici do zahrady

Moderné motorové píly zvládnu prácu, na ktorú nemáte čas ani potrebné sily

Veda a technický pokrok napredujú míľovými krokmi. To, čo sa kedysi usilovne robilo ručne pomocou klasického a často doma vyrobeného náradia, dnes vykonávajú šikovní a väčšinou motorizovaní pomocníci. A platí to aj v prípade pílenia stromov a drevín na vašej záhrade, na ktoré je práve teraz ideálny čas.

Medzi tieto moderné zariadenia a náradie patria predovšetkým motorové píly, ktoré zvládnu prácu, na ktorú vy nemáte čas ani potrebné sily.

Výhody, vďaka ktorým nemusíte vynaložiť pri údržbe domácnosti a záhrady toľko námahy

Hlavným plusom, pre ktorý si väčšina kupujúcich toto špeciálne náradie vyberá, je mobilita. Práve s motorovou pílou môžete pracovať ďaleko od všetkých zásuviek, adaptérov a generátorov. To je obzvlášť výhodné pre tých, ktorí sa pravidelne starajú o svoju veľkú záhradu, ako aj vo všeobecnosti v letných chatách, kde sú prepätia elektrickej energie štandardom.

Okrem toho sú takéto píly oveľa výkonnejšie ako ich klasické elektrické náprotivky a môžu tiež pracovať oveľa dlhšie. Ďalším významným plusom je, že prehrievanie takéhoto nástroja je minimalizované. Skutočne kvalitnú motorovú pílu je možné použiť aj vo veľmi vlhkom počasí so zrážkami. Takže vás pri práci nebude naozaj nič obmedzovať.

Určite oceníte aj vysoký výkon motora, minimálnu hmotnosť náradia, ľahký štart a antivibračný systém. V závislosti od modelu si môžete u lepších zariadení dopriať komfort automatického mazania reťaze, chladiaci systém motora, bezpečnostné prvky a iné šikovné vylepšenia.

Pomocnici do zahrady

S nepoddajným trávnikom si poradia výkonné krovinorezy

Krásne kríky alebo úhľadne strihané stromy zdobia každý vidiecky dom, poskytujú mu potrebný tieň a vlhkosť. Udržať takúto vegetáciu v dokonalom stave však nie je také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Vysoká tráva, ktorá sa navyše nachádza v náročnom a nedostupnom teréne, kríky, živé ploty či drobné stromy vyžadujú neustálu starostlivosť nielen v podobe zavlažovania, ale aj pravidelného strihania.

Na rezanie a úpravu takýchto porastov sú ideálne kvalitné krovinorezy. Aj tu sa ale náradie rozdeľuje podľa náročnosti terénu a typu vegetácie. Podobne ako pri motorových pílach, aj tu si môžete vybrať na základe pohonu, podľa ktorého sa krovinorezy delia na:

  • mechanické;
  • elektrické;
  • akumulátorové;
  • benzínové.

Bonusom je samozrejme vždy priaznivá cena, za ktorú si v akciových letákoch môžete rozšíriť portfólio celého takéhoto a iného ďalšieho záhradného vybavenia bez najmenších problémov.

Výhoda krovinorezov pri starostlivosti o záhradu

Krovinorez je považovaný za nenahraditeľný nástroj pre modernú záhradu. Vďaka tomuto zariadeniu je možné zachovať správny tvar pre väčšinu stromov a ovocných a bobuľových kríkov i trávy. Moderný krovinorez disponuje aj nasledujúcimi výhodami:

  • V procese rezania a úpravy porastov oceníte pohodlie práce, na ktorú nepotrebujete ľudskú silu, pretože máte motor.
  • V predaji je viacero druhov. Niektoré sú určené na malé manipulácie, iné na vytváranie zložitých tvarov.
  • Mnohé krovinorezy sú vynikajúca náhrada za záhradnícke nožnice pre domácnosť.
  • Oceníte minimálne množstvo hluku počas prevádzky.
  • Nástroj väčšinou obsahuje odolné kovové zliatiny a diely.
  • Jednoducho sa s ním pracuje.
  • Nemusíte strácať čas pri náročnej údržbe.
  • Vymeniteľné diely zvyšujú rozsah tohto zariadenia a jeho použitia.
  • veľkú silu a výkon.

Času je v dnešnej náročnej dobe na odpočinok a relax žalostne málo, takže na potrebnú úpravu záhrady vám ho zostane ešte menej. Poistite sa preto do budúcnosti a pre jednoduchšiu starostlivosť týmito náradiami a uvidíte, že aj úprava väčšieho pozemku môže byť zábava.

Zdroj obrázkov:

  1. dwphotos /Shutterstock.com
  2. encierro /Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár